İzmir'in Bornova ilçesinde 19. doğum gününü kutlamak için 6 arkadaşı ile birlikte buluştukları oto tamirhanesinde alkol alan Uğur Esen, henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan tartışmada göğsünden tornavida ile yaralandı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Esen, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı.
Yarışları izleyecekti
Olay önceki gün gece saat 23.30 sıralarında Çamdibi semtindeki 2. Sanayi Sitesi 352/1 sokak üzerindeki bir oto tamirhanesinde meydana geldi. 16 Şubat 1994 tarihinde doğan ve geçtiğimiz Cumartesi günü 19. yaş gününü kutlamak için kendisi gibi oto tamirciliği yapan 6 arkadaşı ile birlikte buluşan Uğur Esen, iddialara göre doğum günü olması nedeni ile arkadaşları ile birlikte geç saatte kadar sohbet edip alkol aldı. Bir gün sonra Pınarbaşı semtinde bulunan İzmir Ülkü Yarış Pisti'ndeki "Drag Yarışları"nı izlemek için de plan yaptıkları öğrenilen gençler arasında şakalaştıkları sırada henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı.
Hastaneye gitti ama...
Şakalaşma ile başlayan tartışma bir anda kavgaya dönüşürken, sokağa taşan arbede sırasında Uğur Esen göğüs boşluğuna saplanan tek tornavida darbesi ile ağır yaralandı. Kanlar içerisinde yere düşen Esen, olay yerinde bulunan arkadaşlarından birinin otomobili ile Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Talihsiz genç doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı.
Ailesi perişan oldu
Yaş gününü kutladığı gece cinayete kurban giden Esen'in ölümü yakınlarını yasa boğarken, olay sırasında oto tamircisinde bulunan 6 kişi sorgulanmak üzere Bozyaka'daki Cinayet Büro Amirliği'ne götürüldü. Oto tamircisi olduğu öne sürülen Uğur Esen'in modifiye araçlara ve drag yarışlarına ilgi duyduğu ve bu nedenle zamanının çoğunu sanayi sitesinde geçirdiği iddia edildi.
Kutlamaları yanıtlamış
Cenazesi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılan Esen'in sosyal paylaşım sitesinde bulunan sayfasında son paylaştığı mesajı ise; "Doğum günümde parmağım çatladı, bu kadar mı olur ki" oldu. Esen ayrıca internet sitesinde doğum gününü kutlayan arkadaşlarının kutlamalarına da yanıt vermiş. METİN BURMALI