ERKAN DOĞAN (HABER MERKEZİ)
Ege Bölgesi'nin en büyük yanık merkezine sahip olan İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ülke geneli ve Ortadoğu'ya da hizmet veriyor. Yanık hastaları, merkezdeki 'hiberparik oksijen' tankında hem tedavi ediliyor hem film izliyor.
8 yataklı servis
Sağlık Bakanlığı'nın da desteğiyle tamamlanan İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi, Ege Bölgesi'nin yanı sıra Türkiye ve Ortadoğu'ya da hizmet ediyor. İçinde 4 yataklı tam donanımlı yoğun bakım servisi ve ameliyathane bulunan merkezde, basınçlı oksijen tedavisinin uygulandığı 'hiperbarik oksijen tankı birimi', 8 yataklı servis ile hidroderapi bölümü yer alıyor. Merkezin sorumlusu Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Ahmet Deniz Uçar, "Ayda 500 poliklinik yaptığımız merkezimizde, ayda 20 hasta yatırıyoruz" dedi.
Kaliteli hizmet
Hiperbarik Oksijen Tankı hakkında da bilgi veren Uçar, "Tankın içerisinde hastaya yüksek basınç uyguluyoruz. Yüzde yüz oksijenle hastayı solutuyoruz. Böylece dokulara oksijen maksimum düzeyde gitmiş oluyor. Hem enfenksiyonu önlüyoruz hem de doku hasarını önlüyoruz. Başınçlı tankta tedavi gören kişi, bu sırada film de izleyebiliyor. Şu an 'Dondurmam Gaymak' filmini izletiyoruz. Yanık merkezinin pek çok özelliği nedeniyle sadece Ege Bölgesi'ne değil tüm Türkiye hatta Libya, Suudi Arabistan, Suriye gibi ülkelerden gelen hastalara bile hizmet veriyoruz" diye konuştu. İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Serdar Bayrak, Başhekim Doç. Dr. Yüksel Yılmaz, İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Erhan Karagan, Hastane Hizmetleri ve Sağlık Otelciliği Hizmetleri Müdürü Övünç Zeytinci, Sağlık Muhabirleri Derneği İzmir Temsilciliği üyeleri ile yaptığı buluşmada hastanelerindeki değişimi anlattı. Hastaların daha kaliteli hizmet almaları ve çalışanların da daha rahat ortamlarda ve motivasyonları yüksek çalışabilmeleri için çaba gösterdiklerini anlatan Bayrak, Türkiye çapında başarılan imza atan hastanenin bölümlerini tanıttı.
Randevu sistemi
İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen hastalar, telefonla veya internetten, Merkezi Hastane Randevu Sistemi'ne (MRHS) çok daha kolay ulaşıyor. Hastanenin poliklinik binasında oluşturduğu MRHS bölümüne gelen hastalar, muayene olmak istediği poliklinik ve doktor ismini söylüyor. Bu bölümün görevlileri, hastaya bir kaç saniye içerisinde istedikleri doktordan MRHS sistemi üzerinden randevu alıyor. Hastane Yöneticisi Op. Dr. Serdar Bayrak, sistemi kurduktan sonra hastanelerinin MRHS randevu sayılarının günlük 350'den 950'ye yükseldiğine dikkat çekti.