Anemon Otelleri kurucusu İsmail Akçura'nın Kula ilçesinde özel müşteriler için oluşturduğu bağlarda hasat başladı. Yanık Ülke Villa Estet Oteli'nin 36 parselde yetiştirilen 14 çeşit şaraplık üzümlerinin hasadında şenlik havası esti. Hasadın Kasım ayı sonlarına kadar süreceğini açıklayan otel müdürü Can Akçura, Kula'nın güneşi ile beslenip simsiyah lav topraklarla kaplı alanda yetişen üzümlerin özgün tada sahip olduğunu söyledi. Antik çağdan bu yana en güzel asmaların Kula topraklarında yetiştiğini anlatan Can Akçura, ünlü coğrafyacı Strabo'nun yazıtlarına konu olan "Yanık Ülke"nin özel üzümlerini, şato tipi şarapçılık metoduyla şişelediklerini söyledi. Akçura, "Ağustos ayının ikinci yarısında başlayan hasada tanık olmak isteyen müşterilerimizi, 16 odalı bağ oteli Villa Estet'e bekliyoruz. İtalya'da 2 yıl bu sektörün eğitimini aldım. Günün erken ve serin saatlerde hasat edilen üzümlerimiz, 550 ton kapasiteli şaraphanede, serin odalardaki yerlerini alıyor. Bir yıl boyunca emekle baktığımız, Yanık Ülke'nin siyah topraklarının bizlere armağanı 14 çeşit üzümden, 14 çeşit şarap üretiliyor" dedi.
Özel programlar
Villa Estet Oteli, 924 metre yükseklikteki volkanlarla çevrili Kula yakınlarında yer alıyor. Otel şarap cinsi üzüm adlarının verildiği 16 odadan oluşuyor. Villa Estet'te isteyenler, sabahın ilk ışıklarıyla bağ ekibinin çalışmalarına katılabiliyor. Şarap yapımcısı ve bağ sorumlusu eşliğinde şarap yapım teknikleri hakkında bilgi veriliyor, ziyaretçiler şişelenmeyi bekleyen şarapların tadına bakan ilk kişiler arasında yer alabiliyor. Dünyanın dört bir yanından müşterileri ağırlayan Villa Estet'te ABD ve Belçika'dan gelenların sayısı hasat zamanında artıyor. Müşterilerin yüzde 50'sinin yabancı olduğunu belirten Can Akçura, "Buraya gelen konuklarımızı isteklerine göre hazırladığımız birbirinden özel programlar çerçevesince ağırlıyoruz" diye konuştu. ALİ FİLİZKAN