Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar'dan ilginç bir hedef
belirlemesi:
"Türkiye için, güçlü sanayi ve güçlü sanayi için de mutlaka ve mutlaka yerli malı üretimini ve tüketimini arttırmak zorundayız."
Ve ardından ekliyor:
"Türkiye'nin yeni ve yenilikçi bir üretim iklimi ve kültürüne, vizyoner bir sanayi stratejisine, mütevazi bir tüketim, yüksek bir tasarruf bilincine sahip olması sağlanmalıdır. Her sene kutladığımız Yerli Malı Haftaları da sadece kutlanan değil, konuşulan ve tartışılan, çözüm üretilen bir haftaya dönüştürülmelidir."
***
Ender Yorgancılar bu aşamada "çareleri ve gerekçelerini" de şöyle sıralıyor. Okuyalım:
"Kamu İhale Kanunu"nun 63'üncü maddesinde değişiklik yapılarak; yerli malı olarak belirlenen malları teklif eden istekliler lehine yüzde 15 olan oranın yüzde 25'e çıkartılması şarttır. Bunun yanında, yenilenebilir enerji kaynakları alanındaki yatırımların özendirilmesi amacıyla yeterli techizatın Hükümetimizce teşvik edilmesi yolunda gerekli yasal düzenlemeler gecikmeden yapılmalıdır."
***
Ve, Yorgancılar'dan son söz:
"Benzer niteliklere sahip yerli ürünler varken, ithal olanları satın alanların işsizlikten şikayetçi olmaya haklarının olmadığı, ithal ürünü kullanmanın başka ülkelerde iş imkanı yaratmak anlamına geldiği konusunda kamuoyu bilinçlendirilmelidir."
hayattan
hayattan
Çeşme'de liderlik kampı
Türkiye ve İzmir genelinde münazara şampiyonaları düzenleyen Gediz Üniversitesi Münazara Topluluğu, yine kolları sıvadı.
Liderlerin oyunu olarak bilinen, fikirlerin yarıştırıldığı bu turnuvalara ilgi duyan liseliler sömestr tatilinde bir araya getirildi. Onlar için Çeşme Radisson Blu Resort Otel'de 'liderlik kampı' gerçekleştirildi. Farklı şehirlerdeki 15 liseden 150 öğrenci ve öğretmenleri katıldı.
* * *
Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Özekes, İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Emanuele Massetti ile Öğretim Görevlisi Berivan Akın, hukuk, siyaset, ekonomi ve makale analizi eğitimi verdi. Devlet Tiyatroları sanatçıları Tomris Çetinel ve Tayfun Erarslan, kürsüden nasıl konuşulacağını, hitabet ve beden dili tekniklerini anlattı. Dünyanın ilk şekil değiştiren lavabosu, katlanabilir ekran gibi birçok yeniliğe imza atan, OzPack markasının yaratıcısı genç mucit Osman Can Özcanlı da girişimcilik ruhu aşıladı.
* * *
Yarıyıl tatili yapmak yerine liderlik kampına girmeyi tercih eden liseliler, öğrendiklerini uyguladı, fikirleriyle mücadele edip birbirlerine karşı kürsüden üstünlük sağlamaya çalıştı. Gediz Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Münazara Topluluğu, geleceğin liderlerinin beyin fırtınası estirdiği bu eğitimi geleneksel hale getirecek.
küpe
küpe
Olgun bir adamı dost edinmek isterseniz tenkid edin, basit bir adamı dost edinmek isterseniz methedin.
T. Nelson
günün fıkrası
günün fıkrası
Onlar da kim?
Öğretmen öğrencisine sordu:
"Bana 'N' ile başlayan iki ünlü adamın isimlerini söyleyin."
Öğrencilerden biri kalkarak cevap verdi:
"Futbolcu Nedim ile Niyazi..."
"İyi ama, ben Nixon ile Nasır dersiniz diye düşünmüştüm."
Çocuk atıldı:
"Tanımıyorum, onlar acaba yedek oyuncu mu?"
laflama
laflama
* Ahmed Arif'in dediği gibi; Dağlarına bahar geldi memleketimin. Hadi; dağa çıkıp mangal yapalım!
* Kendimi yıllanmış şarap gibi değil de kıllanmış bir şarap gibi hissediyorum!
* Dost dost diye nicesine sarıldım. Ama sarıldığım; bir kadınmış. Çantayı da kafama yedim. Kötü bir niyetim yoktu ama neden böyle oldu.
* Elim bir kaza sonucu aklıselimi kaybettik. Başımız sağ olsun!
* Rüyamda Bülent Ersoy'u gördüm "Ablan sana kurban olsun" şarkısını söyleyip bana doğru geliyordu. Üstüm açıkta kalmış, ter içinde uyandım.
* Adaşım İbrahim Tatlıses o türküyü güncellemeli "Şebeke suyu içen öldü de, damacana su içen ölmedi mi?"
İbrahim Ormancı'dan