LEZZET DURAKLARI - SEZER ALTAN
Bu hafta lezzet durağımız doğa ile iç içe kalabalıktan uzakta, evcil hayvanları ile üzüm bağları zeytin ağaçlarının içerisindeki farklı lezzet diyarı Noni's House.
Birçok ünlünün adresi olan Noni's House Çeşme'de çok az bilinen Ovacık'ta.
Türkiye'nin ilk yüz restoranı arasına gizli müfettişlerin oyları ile 43. sıradan giren, birçok gurmenin Çeşme'de uğranması gereken mekanlar listesinde yer aldı.
Sezonda sırf kahvaltı için günler öncesinden yer ayırtmak gerekiyor.
Aynı zamanda hayvan dostu bir mekan.
HAYVAN DOSTU MEKAN
Selin Solmazer İzmir doğumlu.
Baba Giritli, anne Boşnak. 10 yıl profesyonel kurumsal hayatta yer almış. Babasının rahatsızlığı sonucunda babası ile daha fazla ilgilenmek için işinden istifa ederek Çeşme Ovacık'ta bir bağ evine yerleşmiş. Zarif, içten, samimi ve dürüst. Hayallerinin peşinden giderek, Çeşme Ovacık'ta üzüm, zeytin ve çeşitli meyve ağaçları yetiştirmeye başlamış. Kendi bağ evinde yerli yabancı turistlere Ege yemeği atölyeleri düzenlemiş. Ovacık'ta kahve içecek yer bulamayınca burada bu mekanı açmayı düşünmüş. Dostları ve onların tanıdıklarıyla devamlı yoğun bir ziyaretçi kitlesi oluşmuş. Burayı sıra dışı bir ortamda olmak isteyenler için tasarlamış. Kendi tarlasında yetiştirdiği zeytin, zeytinyağı, değişik otlar, sebzeler ve ev şarapları ile hazırladığı sofralar popüler olunca, 2014 yılında Noni's House isminde 100 kişilik bir restoran açarak kendi markasını yaratmış.
YAŞAM ENERJİSİ
Bütün detayların tasarımı ile bizzat Selin hanım ilgilenmiş.
Ovacık'ta şarap fabrikasının yanında asma ve zeytin ağaçlarının arasında deniz ve doğa harikası bir manzarada kendinizi çok özel hissediyorsunuz.
Çok özel, naif, sıra dışı bir tasarım olmuş. Buraya daha çok burasının doğallığını seven buranın özel enerjisini hissedenlerin geldiğini belirten Selin Solmazer, "Müşterimle aramızda çok özel dostluklar oluşuyor.
İstanbul Ankara ve Bursa'da çok özel müşterilerim emekli büyükelçiler yazarlar üst düzey yönetici müşterilerim var" dedi.
Selin hanım annesinden aldığı Boşnak kültürünü ve Girit'in meşhur zeytinyağlı ve ot ile Akdeniz kültürünü harmanlayarak çok özel bir kahvaltı tasarlamış.
Ürünlerin çoğu kendi tarlalarında yetişiyor.
Dışarıdan hazır hiçbir ürün almıyorlar.
Limon, portakal, kayısı zeytin ve üzümü kendi bahçesinde yetiştiriyor. Pişisi farklı. Ekmekleri ekşi maya ile kendileri ürettikleri için içinde keten tohumu ve zerdeçal bulunuyor. Yazları kendi bağlarının üzümünden müşterilerine üzüm suyu ikram ediyorlar.
Kahvaltıda kendi yaptıkları salça ve sosu özel olan baharatlı peynir ezmesini ilk defa tattım ama mutlaka tatmanızı tavsiye ederim harika bir lezzet.
Noni's Menemen efsane. İçerisindeki yurt dışından gelen özel soslarla harika bir lezzet lezzet patlaması yaşıyorsunuz. Çedar peynirli kavurmalı yumurta muhteşem. Kahvaltının olmazsa olmazı peynir, Noni's kahvaltısında yöresinin en özel peynir çeşitleri sunuluyor.
ÖĞLE YEMEĞİ ŞÖLENİ
Reçelleri kendi yaptığı farklı özel reçeller. Dışarıdan hazır hiçbir reçel almıyorlar hepsi kendi ev yapımı. Benim de ilk kez denediğim bayıldığım muz reçelini denemenizi tavsiye ediyorum.
Portakal reçeli, malta eriği reçeli, yeşil incir reçeli, limon kabuğu reçeli, benim sayabildiğim reçel çeşitleri.
Yaz kış açık hizmet veren bir mekan. Noni's House'de öğlen yemekleri de bir şölen. Ev mantısı, ev köftesi, zeytinyağlı çeşitleri, bonfile, ortaya karışık kızartmalar çiğ börek harika.
Son söz; Hayallerinin peşinden gidince işinizi sevgiyle tutku ile ruhunuzu yüreğinizi katarak yapınca ortaya bir marka çıkarıyorsunuz. Selin hanımı tebrik ediyorum. Bu sektöre kattığı zarafet, incelik, özen ve kalite için. Bu marka ve lezzet yolculuğunda başarılar diliyorum.