LEZZET DURAKLARI/ SEZER ALTAN
Bugünkü lezzet durağımız son yılların en nezih ve popüler tatil beldesi Alaçatı'nın yılın 365 günü açık simge mekanı Avrasya Lokantası. Ege Bölgesi'ne has zeytinyağlı lezzetler ile birlikte ızgara, pide ve et çeşitlerini de tadabileceğiniz restoranın yemeklerinin sergilendiği vitrin adeta görsel bir şöleni andırmaktadır.
BİR RÜYANIN PEŞİNDE
M
1800'lere dayanan tarihi dokusuyla sadece İzmir'in değil, dünyanın da en güzel yerlerinden biri olarak adlandırılır.
Bazı mekanlar, kişiler vardır o bölge yer ile bütünleşir o yörenin markası, simgesi olur. Avrasya Lokantası da sahibi ve aşçısı Mustafa Dumanlıdağ da Alaçatı ile bütünleşmiş simgeleşmiş isim ve mekandır. 3 çeşit yemek yaparak başladığı restorandan bugün yüzün üzerinde yemek sunumuyla Alaçatı'nın gözde lezzet duraklarından birisi olmuş. Marka üç bileşenin ürünüdür; mirası ve kalıcı gelenekleri karakteristik davranış tarzı ve kültürü, gelişiminin sürekliliğini sağlayan rüyasıdır. Marka aynı zamanda örgütün kurumsal değerlerini ve kültürünü de yansıtır. Son olarak, ama en az diğerleri kadar önemlisi, marka, işletmenin gerçekleştirmek için yola çıktığı rüyayı anlatır. Mustafa Dumanlıdağ... Bir rüyanın peşinde yola çıkan, Alaçatı sevdalısı olan Alaçatı'nın turizminin gelişmesi gurme turizm merkezi olması, zengin coğrafi konumunun avantajlarını kullanması, Alaçatı kent kimliğini tanıtmak için çalışan aşçılık sektörüne ömrünü veren marka bir isim Avrasya Lokantası'nın sahibi aşçısı her şeyi.
MUTFAKTAN YETİŞTİ
Aslen Malatyalı olan Mustafa Dumanlıdağ, meslek hayatına küçük yaşlarda başlamış. Aşçı olan babasının yanında yetişen Dumanlıdağ babasından öğrendiği Türk Mutfağı Kültürü'nü bugünkü kuşaklara aktarmaya çalışmaktadır.
Okulundan değil ama mutfağından yetişip 30 yıllık yemek tecrübesini Malatya'dan Alaçatı'ya taşıyan şef Mustafa Dumanlıdağ'ın 12 yıl önce hizmete açtığı Avrasya Lokantası Türk mutfağındaki doğu-batı sentezinin en güzel örneklerinden biri olarak deneyimli kadrosu ile 12 ay hizmet veriyor. Yetişme aşamasından mutfağına gelene kadar tüm ürünlerini dikkatle takip eden Mustafa Dumanlıdağ, Ege'nin en taze, en lezzetli mahsullerini seçiyor ve ortaya her gün yenilenen bir menü çıkarıyor. Bu menünün içinde özgün tatlara yer vermeye de özen gösteriyor. Alışılagelmiş tariflerin dışına çıkan Mustafa Dumanlıdağ, farklı lezzetleri bir araya getirerek müşterilerine yepyeni tarifleri deneyimleme fırsatı sunuyor. Bu da demek oluyor ki Avrasya Lokantası'nda benzerine rastlayamayacağınız yemeklerle karşılaşmak mümkün.
YENİLENEN KONSEPT
Avrasya Lokantası şimdi de yenilenen yüzü, yeni bir kurumsal kimlikle müşterilerinin karşısına çıkıyor. Bütün süreçlerin yeniden tasarlandığı mekan, özü korunarak farklı özgün bir kimliğe büründü.
Yeni konseptte ev yemeklerinin yanında ızgara et ve kebap çeşitleri ile ocakbaşı keyfini ve kültürünü yaşatıyor.
DOĞU VE BATI SENTEZİ
Malatya'da öğrendiği Anadolu mutfak kültürünü, Ege Mutfağı ile harmanlayan Mustafa Usta'nın farklı lezzetler yaratmakta ve sunmakta üstüne yok. Günümüzde artık kaybolan lezzetleri ortaya çıkarmayı kendisine misyon edinen Mustafa Usta esnaf lokantası çizgisini de kaybetmiyor. Hazırladığı yemeklerinde daima Ege'nin ot kültürü ile Anadolu'nun et kültürünü birleştiren oğlak etli Şevketibostan, enginar beğendi, Kafkas kebabı, kuzu etli keşkek gibi doğu ile batının çok farklı lezzetlerine imza atan Avrasya Lokantası'nda yöresel yemeklerden ve Ege mutfağından asla vazgeçilmiyor.
Özel lezzetlerin yanı sıra; kireçte pişmiş kabak ve ceviz tatlısı ile trileçe en sevilen tatlılarından...