Afyonkarahisar’da Kayseri’nin 8-9 katı sucuk üretiliyor
Afyonkarahisar Tarım Orman İl Müdürü İbrahim Acar, Afyonkarahisar’ın haşhaş, vişne, sucuk, yumurta üretiminde Türkiye birinci olduğunu belirterek Kayseri'nin 8-9 katı sucuk üretildiğini vurguladı.
- Afyonkarahisar
- İHA
- Giriş Tarihi: 11 Şubat 2022 16:59
Afyonkarahisar'da bal üretiminin ciddi oranda düştüğünü belirten Acar, orman yangınları nedeniyle 2020 yılında bin ton balın üretildiği Afyonkarahisar'da 400 ton bal üretiminin olduğunu kaydetti
Afyonkarahisar'ın üretiminde önde olduğu ürünlerden bahseden Acar, "Haşhaş üretiminde Türkiye birincisiyiz, yine vişne üretiminde birinciyiz. Lavanta ve bezelye üretiminde Türkiye 2.'siyiz. Ayrıca hayvansal üretimde, sucuk üretiminde açık ara Türkiye birincisiyiz. Yine pastırma üretiminde Türkiye birincisiyiz. Bize en yakın Kayseri'nin 8-9 katı sucuk üretimimiz var. Yumurta üretiminde Türkiye birincisiyiz. Süt üretiminde de Türkiye 8.'si Afyonkarahisar" diye konuştu.