Aydın'ın Sultanhisar Belediyesi'nin önceki dönem Başkanı AK Partili Ertekin Ünal, 2012 yılında MTA'ya ait 35 bin dönümlük jeotermal sahasının işletme hakkını ihale ile 469 bin 700 dolara aldı ve daha sonra Belediye Meclis kararı ile bu sahayı Belediyeye ait Surtel isimli firmaya verdi. MTA'nın yaptığı sondajlar sonucunda kuyuların elektrik ve ısınma yönünden uygun görüldüğü ortaya çıktı. 2014 Mart yerel seçimlerinde CHP'den Osman Yıldırımkaya'nın Sultanhisar Belediye Başkanı seçilmesiyle birlikte jeotermal sahasıyla ilgili süreç de ilginç bir değişikliğe uğradı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun eşine ait Jantsa şirketinde genel müdürken Belediye Başkan adayı gösterilerek seçilen Yıldırımkaya, sözkonusu jeotermal sahasının işletmesini Sultanhisar belediyesinin yüzde 100 sahibi olduğu Suntel AŞ yerine Aydın Büyükşehir Belediyesi ile ortak kurdukları şirkete devretti.
Yeni kurulan Aytermal AŞ'nin yüzde 62 ile Aydın Büyükşehir Belediyesi büyük ortak, yüzde 38'ine de Sultanhisar Belediyesi küçük ortak olarak kaldı.
FETÖ'NÜN BELEDİYE İMAMLARI
Gariplik bununla da kalmadı ve Sultanhisar'ın ısınma ve elektrik ihtiyacını karşılayacak büyüklükteki jeotermal sahasını işletecek Aytermal AŞ'nin Genel Müdürlüğüne, FETÖ terör örgütünün Belediyeler İmamı ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun da danışmanı firari sanık Erkan Karaarslan'ın kuzeni Ümit Erkan getirildi.
İlginç olan bir başka nokta da Ümit Erkan'ın, Belediyeler İmamı firari sanık Erkan Karaarslan ile birlikte FETÖ'den yargılamasının devam ediyor olması. Jeotermal sahasını işletecek şirketin yönetimindeki isimler arasında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu'nun sekreteri Gökçen Çavuşoğlu'nun olması ve yine kendi çalışanları Tahir Olçum, Mehmet Volkan Zeytin ve Raşit Üstün'ün olması da soru işaretlerini arttırdı. Bu konudaki son tartışmalı süreç de; sözkonusu 35 bin dönümlük jeotermal sahasının işletmesinin ihalesiz olarak Güney Koreli bir firmaya verilmesi oldu. Çerçioğlu, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ve Güney Koreli yatırımcılar arasında yapılan "Sultanhisar bölgesindeki jeotermal sahalara dair yatırımlar" konulu toplantıya, yanında belediyenin kurduğu şirketin Genel Müdürlüğü'ne getirilen FETÖ'nün Belediyeler İmamı Erkan Karaarslan'ın kuzeni Ümit Erkan ile birlikte gidilmesi de bir başka soru işareti. 3 milyon 381 bin 484 lira sermayeli ve 35 bin dönümlük jeotermal sahasının işletmesinin neden tek kuruş para almaksızın hem de yabancı bir firmaya verildiği sorusu; Sultanhisarlı ve Aydınlıların en büyük merak konusu.
BACANAK, BALDIZ, YEĞEN İŞBİRLİĞİ
Ümit Erkan ismi ile ilgili FETÖ bağlantılı ilişkilerde ilginç detaylar ver alıyor. FETÖ Terör Örgütünün Belediyeler İmamı Erkan Karaarslan'ın, Mersin Asliye Ceza'daki yargılaması devam ederken firar ettiği ve bunun yanında kendisiyle birlikte Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Ümit Erkan, Erkan Karaarslan'ın bacanağı Muharrem Şanlı, baldızı Çiğdem Şanlı, yeğeni Osman Çolak ve Aydın Büyükşehir Belediyesi İhale Birimi Başkanı Nermin Canyurt'ın da aralarında bulunduğu 17 kişinin FETÖ'ye finansal destek sağlamak suçlamasıyla Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı'nda bulunan soruşturması ve bu konudaki iddianame Aydın Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.
BAŞKANIN FETÖ'CÜ DANIŞMANI
Çerçioğlu'nun danışmanı firari sanık Erkan Karaarslan, FETÖ/ PDY terör örgütüne finans sağlama ve terör örgütüne üye olmaktan (2016/22.E) Hatay T Tipi cezaevinde 14 ay tutuklu kalmış, Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Eylül 2017'de adli kontrol ve yurtdışına çıkış yasağı konularak şartlı tahliye edilmiş, hemen akabinde ise Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi, 6 Ekim 2017'de Erkan Karaarslan hakkında 5271 sayılı CMK'nın 94. maddesi gereğince yakalama kararı çıkatılmasına karar vermişti. Ancak; Erkan Karaarslan şartlı tahliye edildiği gün firar etti. O tarihten itibaren hala firari durumdaki Karaarslan ile alakalı olarak ayrıca Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı'nda 2014/10643, 2015/6626, 2015/17776-18072, 2015/15182, 2016/6258 sayılı açık dosyalar yer alıyor.
MALİ DENETİM FETÖ ŞİRKETİNDE
Aydın Cumhuriyet Savcısı Murat Oran tarafından hazırlanan iddianamede, Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü'nce "Mali Danışmanlık" adı altındaki işin, GLOKAL Danışmanlık isimli bir firmaya verildiği, bu firmanın da sahibinin Osman Çolak olduğu belirtildi. Çolak'ın da, Karaarslan'ın teyzesinin oğlu olduğu kaydedildi.
Çolak ifadesinde, sözleşme bedelinin yüzde 60'ının Erkan Karaarslan'a verildiğini belirtti.
FETÖ İMAMININ AİLESİ İHYA EDİLDİ
Erkan Karaarslan ve çevresinde kan ve iş bağı bulunan birçok kişinin Aydın Büyükşehir Belediyesi'nde Genel Sekreter, Genel Sekreter Vekili, Genel Sekreter Yardımcısı, Su İşleri Genel Müdürü ve Yardımcılığı, Müfettişlik, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Destek Daire Başkanlığı ve İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı gibi üst düzey pozisyonlarda görevlendirildiği ve yine FETÖ imamı Karaarslan'a veya aile fertlerine ait E-YÖNTEM, KAMUSİS AŞ VİZYON YAYINCILIK, MUHKEM, YEKUD, BEKAD, GLOKAL, DKR, BELSAY, SULTANİT VE KURUMSAL AKADEMİ isimli şirketlerden Aydın Büyükşehir Belediyesi'nce sürekli ve düzenli hizmet alımları olduğu görüldü.
MAKAM ARACINI KİRALAMIŞ
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun kullandığı 09.ABB.01 plakalı VOLVO S80 marka makam aracının Erkan Karaarslan'dan kiralandığı görüldü.