Üzüm ve koruk suyu talebine yetişemiyorlar

MANİSA Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü bünyesinde yetiştirilen doğal ürünlerden üzüm suyu ve koruk suyuna Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden yoğun talep var. Müdürlük üzümün katma değerini artırmak amacıyla alternatif ve geleneksel üzüm ürünleri elde ediyor. Yılda ortalama 40 bin şişe üzüm suyu, 10 bin şişe koruk suyu üretiliyor. Ürünler kısa sürede satılıyor. Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Akay Ünal, daha fazla üretim için yatırımcıları beklediklerini söyleyerek, "Ülkenin çeşitli yerlerinden gelen taleplerin yanında yalnızca Manisa'da tek bir firma bile yıllık 20 bin şişe talep ediyor. Yani üretimimizin yarısını tek bir firma istiyor. Tabii ki taleplerin tamamını karşılayamıyoruz" dedi.

■ CÜNEYT HASÇELİK

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.