2 bin yıllık şifa kaynağı
Antik çağda hastane olarak kullanılan Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde, Kaunos Antik Kenti yakınlarındaki 2 bin yıllık Sultaniye Kaplıcaları şifa dağıtmaya devam ediyor.
- Muğla
- Giriş Tarihi: 24 Mayıs 2022
Antik dönemde hastane olarak kullanılan Muğla'nın Köyceğiz ilçesindeki binlerce yıldır kullanılan Sultaniye Kaplıcaları ve çamur banyoları, şifa arayan yerli ve yabancıların ilgi odağı olmaya devam ediyor. İlçeye adını veren Köyceğiz Gölü'nün güneybatı kıyısında bulunan ve mineral değerleri açısından Türkiye'nin nadir kaplıcalarından biri olan Sultaniye Kaplıcaları, şifalı sularının yanında çamur banyosuyla da öne çıkıyor.
TEKNEYLE GELİYORLAR
Antalya, Marmaris ve Fethiye'den otobüslerle gelen turistler Dalyan Kanalı'nda bindikleri teknelerle Köyceğiz Sultaniye Kaplıcaları'na ulaşıyor. Köyceğiz'de sabahın erken saatlerinde hareket eden günübirlik tur tekneleri de ilçeden aldıkları turistleri bölgeye taşıyor.
GÜZELLİK ÇAMURU
Yaz aylarında günde yaklaşık bin yerli ve yabancının geldiği kaplıcalardaki çamurun cilt hastalıklarına iyi geldiğine ve cildi güzelleştirdiğine inanılıyor. Su sıcaklığı 39 derece olan Sultaniye Kaplıcaları, 98.3 ile Türkiye'nin en yüksek radyoaktiviteye sahip kaplıcası olarak biliniyor. Uzmanlara göre aynı değerlere sahip olan su, dünyada sadece Endonezya'da var.
ADEM ÜLKER