Firma, yılın ilk yarısında yüzde 18.6 artışla 3.4 milyon yolcu taşıdı. Gelirini de 271 milyon euroya yükseltti

SunExpress, 2011'in ilk 6 ayında gelirlerini yüzde 44 artırdı, yeni şirketi "SunExpress Almanya" ile pazara başarılı bir giriş yaptı.
SunExpress, yılın ilk yarısında yüzde 18.6 artışla 3.4 milyon yolcu taşıdı. Gelirini de ikiye katlayarak 271 milyon euroya yükseltti. Türk Hava Yolları ve Lufthansa'nın ortak kuruluşu olan SunExpress, 2011'in ilk 6 ayında ağırlığı dış hatlarda olmak üzere uçuş sayısını da yüzde 12.3 artırarak 24 bin 236'ya çıkardı.
KARDEŞ KURULUŞ
SunExpress, yaz sezonuna da güçlü bir giriş yaparak, Haziran ayındaki sonuçlarında çift haneli büyüme elde etti. SunExpress'in Almanya'da kurduğu kardeş kuruluşu "SunExpress Almanya" 2011'in ilk 6 ayında operasyonlarına başladı. Uçuşlarına 8 Haziran'da, 3 Boeing 737-800 ile başlayan SunExpress Almanya, faaliyetlerinin ilk 3 haftası içinde 281 uçuş gerçekleştirdi, 42 bin 621 yolcu taşıdı ve 6.2 milyon euro gelir elde etti. Halen Frankfurt-Antalya hattı ile Alman ve Anadolu şehirleri arasındaki direkt seferleri gerçekleştiren SunExpress Almanya, Ekim ayının sonlarında filosuna 3 Boeing 737-800 daha ekleyecek ve Almanya'dan Türkiye destinasyonlarının yanı sıra Mısır'ın Kızıl Deniz
bölgesine uçacak.
ALMAN PAZARI
SunExpress'in CEO'su Paul Schwaiger, "Yeni şirketimiz, pazara girişinin henüz 3. haftasında 42 binden fazla yolcumuzu taşıdı. SunExpress markası artık biri Türk, diğeri Alman 2 havayolunu destekleyen tek bir ekipten oluşuyor ve ekip olarak hedefimiz müşterilerimize mümkün olan en iyi hizmeti sunabilmek" dedi. Alman Sivil Havacılık Otoritesi LBA'nın üst düzey yöneticilerinden Hans-Henning Mühlke ve Axel Losansky, SunExpress'in Antalya'daki genel merkezini ziyaret etti ve SunExpress Almanya'nın işletme ruhsatını resmen teslim ederek, ekibi başarılarından ötürü tebrik etti.
SunExpress'in Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say ise "Türkiye'nin bu yaz sezonundaki tartışmasız popülaritesi devam ediyor. SunExpress olarak ülkemizin bu büyük turizm potansiyelinin kuvvetli bir destekçisi olmaya devam edeceğiz. Antalya, İzmir ve İstanbul gibi klasik turizm destinasyonlarımızın yanı sıra Anadolu destinasyonlarının da Alman seyahat pazarında gittikçe daha fazla talep görüyor olmasından ve çok canlı iç hat pazarından özellikle mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.
