Pasaport Pizza Avrupa'ya açıldı
- Ekonomi
- Giriş Tarihi: 30 Temmuz 2012 19:34
Pasaport Pizza Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Kahveci, Avrupa ve Balkan ülkelerinde yeni bayilikler vermek için Ar-Ge çalışmaları yaptıklarını belirtti
Türkiye'de ismini bulunduğu şehirden alan ender markalardan biri olan İzmir'in Pasaport semtindeki Pasaport Pizza, Avpura pazarına açılıyor.
Türkiye'nin dört bir yanındaki 80'e yakın şubesiyle bugün Türkiye'nin en büyük pizza zincirlerinden biri konumundaki Pasaport Pizza, İsviçre'de de 5 şube açıyor. Bir yandan yurtiçindeki yeni şube açma çalışmalarını sürdürürken, diğer yandan da Avrupa ve Balkan ülkelerine açılmak için fizibilite çalışmalarını sürdürüyor. Pasaport Pizza Genel Müdürlüğü tarafından açılacak bayilikler için yer seçimi ve fizibilite çalışmalarını yaptıklarını ifade eden Pasaport Pizza Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Kahveci, franchisee adaylarıyla da görüşmelerin sürdüğünü ifade etti.
MÜŞTERİ ODAKLI
Yüzde yüz müşteri memnuniyetli odaklı hareket ettiklerini ve Avrupa pazarına açılarak ilk etapta İsviçre'de 5 tane şube açmaya karar verdiklerini belirten Kahveci, "Avrupa'da Hollanda, Almanya, Belçika ve Avusturya üzerinde duruyoruz. Ayrıca, Balkan ülkelerinde de yeni bayilikler vermek için Ar-Ge çalışmaları yapıyoruz" diye konuştu.
Rakipleriyle en büyük farklarının, pizza hamurunun günlük olarak taze hazırlanması olduğunu belirten Kahveci, müşterilerinin damak zevkini dikkate alarak ve kalitelerinden ödün vermeyerek kesinlikle donuk hamur kullanmadıklarını ifade etti.
İzmir'den dünyaya açılmanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Kahveci, gelen talepler doğrultusunda büyümeye devam edeceklerini, yurtiçi ve yurtdışındaki şube sayısını artıracaklarını ve yıl sonuna kadar 100 şubeye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.
Müşteriler denetliyor
Pasaport Pizza, ürünlerin kalitesinden hijyenine kadar "gizli müşteriler" tarafından denetleniyor. Sektörde yönetmeliklere uymayan ve insan sağlığını tehdit eden uygulamalara yönelik kamuoyunda sıkça haberler yer alırken, Pasaport Pizza izlediği sıradışı yolla lezzet ve kalitesini nasıl koruduğunu açıkladı. Pasaport Pizza Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Kahveci, "Müşterilerimiz zaman zaman hangi marka ürünlerin kullandığı yönünde sorular soruyor. Pizzanın temel maddelerinden peynir grubunda Sütçüoğlu, şarkuteri ve tavuk grubunda da Banvit ile çalışıyoruz. Her iki iş ortağımız da hijyen ve kalite standartlarıyla sektörlerinde lider konumda. Şubelerimizin ve genel merkezimizin hijyen ve temizliğinde de National Britannia ile çalışıyoruz" dedi. Pasaport Pizza'nın bunların dışında tüm şubelerinin, görevlendirilen müfettişler tarafından düzenli olarak denetlendiğine dikkat çeken Kahveci, "Hem kendi bünyemizde oluşturulan hem de özellikle alışveriş merkezleri yönetimleri tarafından atanan bağımsız gizli müşterilerce şubelerimiz ziyaret edilip, raporlanıyor" diye konuştu.