Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi yönetimi ile HEG ve MAYSEL firmaları arasında toplam 88 bin metrekare alan üzerine 100 milyon liralık yatırım anlaşması imzalandı. Balıkesir sanayisi ve OSB için önemli günlerden birinin yaşandığını belirten Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur, "Sıkıntılı günlerden geçiyoruz ama sanayiciler olarak umutluyuz. Ekonomik anlamda dövizle ilgili bölgede bazı sıkıntılar oluyor. Ama inşallah bunlar aşılacak diye ümit ediyoruz. Hızlı bir şekilde yatırımlara devam ediyoruz" dedi.
"Gizli kahramanlar"
HEG ve Maysel firmalarını tebrik ettiğini ifade eden Başkan Uğur, "Bu firmalar, eli öpülesi, başta taşınası firmalar. Bunlar Türkiye'nin ismi olmayan gizli kahramanları. İlle meşhur olması, tanınması şart değil. Ama bu tip sanayiciler Türkiye'yi ayakta tutan, Türkiye ekonomisine ciddi olarak destek olan firmalar. Onun için ben Allah razı olsun diyorum. Ciddi istihdam sağlayacaklar" diye konuştu.
"El ele koşacağız"
Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Ermişler de iki firmaya teşekkür ederken, yatırıma, üretime, istihdama ve Türkiye için, Balıkesir için çalışmaya devam ettiklerini söyledi. Balıkesir'in 2023 hedefleri için el ele koşmaya devam edeceklerin ifade eden Ermişler, "Hem iç piyasada hem de yurtdışı ihracat noktalarında bu firmalarımız Balıkesir için lokomotif olacak" ifadelerini kullandı. 35 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 58 bin metrekare alan üzerinde 70 milyon liralık yatırım yaparak 550 kişiyi istihdam edecek olan HEG Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Uysal, şirketlerini Balıkesir'de kurduklarını belirterek, güzel şeylere imza atacaklarını bildirdi. 20 bin metrekaresi kapalı, 30 bin metrekare üzerine 30 milyon liralık yatırımla 100 kişiye istihdam sağlayacak Maysel'in Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Bütün ise Balıkesir'de olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
MAHMUT ACARÖZ
