Fark Yaratanlar köşemizin bu haftaki konuğu sıra dışı, farklı bir isim.. Mustafa Dalgıç.. Yıllarca asıl mesleği olan tekstil mühendisliği ve yöneticilik yapan Dalgıç'ın içindeki et sevgisinin bir tutkuya dönüşmesi, O'nun profesyonel olarak farklı bir sektöre geçişini sağladı. Böylece "Lezz-et Steak House" markasını yaratan Dalgıç, kalitesini de yapılan değerlendirmelerde dereceye girerek kanıtladı. Başarılı girişimci yeni et konseptiyle Türkiye'nin en iyi steak house kategorisine İzmir'den giriş yaptı.
MESLEK DEĞİŞTİRDİ
Tekstil mühendisi Dalgıç'ın hayatında hiç restorancılık geçmişi yoktu ama O küçük yaşlardan itibaren etle hazırlanan spesiyal mutfağa ilgi duyuyordu. Etin saklanması, dinlendirilmesi ve pişirilmesi konularında araştırmalar yaparak kendini geliştiren Dalgıç, tekstil mühendisliğini bırakıp restoran işine girdi. İzmir'de özellikle Bornova civarında hem kendisi için hem de misafirlerini ağırlayabileceği çok fazla işletme olmadığını belirten Dalgıç, 2015'in Kasım ayında Lezz-Et'i hayata geçirdi. Dalgıç, Lezz-et Steak House'de müşterilerinin gerçek et lezzetini tatmalarını istedi. İşini çok severek yaptığı için kısa zamanda çok yol kat ederek et ve lezzet tutkunlarının en önemli adreslerinden biri haline geldi. 4 yılda özel bir müşteri profilini oluşturdu.
DOYMAKTAN FARKLI
Yemek yemenin doymaktan farklı bir süreç olduğunu konuklarına hissettirdiklerini vurgulayan Dalgıç, "Misafirlerimizin mekanımızda yemek yerken haz aldıklarını ve kendilerini özel hissettiklerini görmek bizi mutlu ediyor" dedi. Sıfırdan başlayıp marka yaratan Dalgıç, "Marka olmak için işini sevgi ile tutku ile yapacaksın. Kişinin işine olan tutkusu, işini severek yapması markanın başarısı konusunda hayati derecede öneme sahip" görüşünde.. Dalgıç'a başarısının sırrını sorduğumda şu yanıtı verdi:
BAŞARIMIZIN SIRRI
"İşimizi çok severek yapıyoruz. Başarımızı ekip arkadaşlarımıza borçluyuz. Etin ırkı çok önemli, biz mutlaka istediğimiz ırkı arayıp buluyoruz, her et steaklik olmaz. Doğru dinlendirme, doğru pişirme, ızgaranın yüksekliği vb gibi bir çok faktör var fakat kaliteli meşe kömürü kullanmıyorsanız bir şeyler eksik kalıyor. Sürekli daha iyiyi nasıl yapacağımızın arayışı içindeyiz. Mekânımıza gelen misafirlerimiz memnun ayrılmalı. Ödediği ücretin karşılığını tam olarak almalı. Etin kalitesinde, pişirilmesinde iyiyiz fakat bizim asıl dikkat ettiğimiz konu hijyen."
ÖNCELIGIMIZ KONUKLARIN MEMNUNIYETI
LEZZ-ET'DE diğer işletmelerden farklı olarak bütün karkas et alınmıyor. Etleri kasaptan özel olarak ihtiyaca göre tedarik ediyorlar. Ege bölgesinin en özel etlerini, Balıkesir'in meşhur kuzu kıvırcık kuzusunu, büyük başlarda steak için özel hayvan ırklarını seçiyorlar. Lezz-et Steak House'da etin dinlendirilmesine özel önem veriliyor. Mutfaktaki şeflerin işe sevgilerini de katmaları gerekli. Lezz-et Steak House'un müşterileri arasında uluslararası standartları uyguladığı için yabancı müşteriler ağırlıkta.. Ayrıca kurumsal markaların, şirket yemekleri, toplantıları organizasyonlar için tercih ettiği bir mekan. Lezz-Et'de müşteri memnuniyeti her koşulda birinci önceliğini koruyor.
YENİ ŞUBELER YOLDA
İşletme sahibi Dalgıç, restorana giren herkesin mutlu ayrılmasını istiyor. İzmir'de et denince ilk akla gelen marka olmak istediklerini ifade eden Dalgıç, önümüzdeki dönemde İzmir ve Manisa'da yeni şubeler açmayı planlıyor.
ŞENOL KANTÜRK