FARK YARATANLAR - ŞENOL KANTÜRK
Bu hafta Fark Yaratanlar köşemizde gerçekten farklı, sıra dışı bir eğitimcinin, girişimcinin ve iş insanının başarılarla dolu parlak kariyerine yer verdik. Bu köşede hep genelde sıfırdan yokluktan zirveye çıkanların öyküleri yayınlandı. Bugün varlık içerisinde olduğu halde onu kullanmayıp kendi çabaları ile hayatın zorlu yollarında zirveye tırmanan bir ismi Berk Pelenk'i köşemize konuk ettik. Berk Pelenk'i farklı ve sıra dışı yapan 33 yaşında olmasına rağmen parlak bir eğitim kariyerine sahip olması ve başta ilk göz ağrısı yazılım işi olmak üzere birçok sektördeki başarısıdır, yöneticiliğidir. Berk Pelenk ortaöğretim ve liseyi Notre Dame de Sion Fransız Lisesinde okudu. Sonrasında Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliğinde lisans eğitimi yaptı. Aynı üniversitede bilgisayar mühendisliğinde yüksek lisans ve endüstri mühendisliğinde doktorasını tamamladı. 13 yaşından beri yazılım sektöründe faaliyet gösteren Pelenk, özellikle oyun yazılımı, web uygulamaları, network güvenliği alanındaki çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Asıl işi ve mesleği olan yazılım sektörünün yanında İzmir'de Folkart Carrera Fitness Spa'nın kurucu ortağı, genel müdürü ve İzmir Alsancak'taki Ateş Ocakbaşının da sahibi Berk Pelenk..
LEZZET MEKANI
Alsancak Can Yücel Sokak'taki Ateş Ocakbaşı kentin marka mekânlarındandır. Mekan genç girişimciler Berk Pelenk ve Kağan Şener öncülüğünde kente kazandırılmış. Mekânda özellikle hafta sonları rezervasyonsuz yer bulmak mümkün olmuyor.
İŞİMİZE TUTKUNUZ
Ateş Ocakbaşı Çukurova'nın doğal yaylalarında yetişen etleri kullanarak, Adana kebabının yöresel ve kültürel geleneğini sürdürüyor. Usta Numan Ateş ve ekibi bir geleneğin İzmir'deki temsilcileridir.. Mekanın başarılı işletmecisi Berk Pelenk, başarılarının sırrını şöyle anlatıyor: "Öncelikle işimizi severek yapıyoruz. Mutfak ekibimizin tamamı Adana'dan geldi ve bu işin en iyileri. Etin en iyisini tedarik edip en lezzetli şekilde pişirilmesine dikkat ediyoruz. Alışılagelmiş kültürleri sürdürmek, Ocakbaşı kültürünü İzmir'de yaşatmak istedik. Kendi yemediğimiz ürünü restoranımızda kesinlikle bulundurmuyoruz. Müşteriye duyduğumuz saygı ve verdiğimiz değer başarıyı beraberinde getiriyor."
HEP DAHA İYİNİN PESİNDE
BERK Bey yeniliğin daha iyinin peşinde koşmuş hep. Yeni şeyler üretmenin yeni markalar oluşturmanın peşinde olmuş.. Daha çok insana istihdam yaratmayı hayal etmiş.. Ülkesine milletine değer yaratma, katkı sunma temel hedefi olmuş. Pelenk, başarısının sırrını, hırsına, hedefe odaklanmasına ve disiplinli çalışmasına bağlıyor. Genç yaşında bu noktaya ulaşmasında ailesi ve birlikte çalıştıkları eşi Hande hanımın büyük rolü olduğunu vurguluyor. Bu ülkenin üretmeye, büyümeye kalkınmaya ihtiyacı var. Biz de burada Pelenk'in başarı hikâyesine yer vererek, gelecek nesillere örnek olmasını istedik. Çünkü değişen ve gelişen dünyada yeni şeyler söylemenin üretmenin farklılaşmanın zamanıdır. Mevlana'nın dediği gibi " Düne ait ne varsa dünde kaldı cancağızım, şimdi yeni şeyler söyleme zamanıdır."
"YENİ ŞUBELER AÇACAĞIZ"
ÖNÜMÜZDEKİ döneme yönelik projeleri ile ilgili bilgi veren Berk Pelenk " Franchise taleplerine cevap vermiyoruz. Önümüzdeki dönemde sağlam adımlarla bu lezzetleri tüm İzmirlilere tattırmayı düşünüyoruz. Öncelikle Bostanlı bölgesinden başlayarak şubeleşmeyi düşünüyoruz. İzmir'den sonra İstanbul ve yurtdışına açılmayı düşünüyoruz" dedi.