Açık büfelere cam siperlik şartı

Türkiye'nin, yurtdışından gelecek turistten otel personeline, yeme içmeden dezenfektana kadar uygulanacak tüm tedbirleri içeren "turizm planı" devreye girdi. Turizm sezonu, konaklama ve turizm belgesi olan restoranlarda 132 maddelik kriterlerle başlıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Misafirlerimizin Türkiye tatillerini güvenli ve hijyenik şekilde gönül rahatlığıyla geçirmesini sağlayacağız. Tüm ulaşım ve konaklama tesislerimizi, sertifikayı alarak sağlıklı bir tatil için gerekli tüm önlemleri almaya teşvik edeceğiz" dedi. Kriterlerden bazıları şöyle:

■ Açık büfe uygulaması değişecek. Yiyeceklerle temas kurulmayacak, cam siperlik olacak. Görevliler yiyecek servisi yapacak.

■ Sauna, hamam, buhar banyosu gibi alanların, misafir tarafından kullanım süresi en çok 30 dakika ile sınırlandırılacak.

■ Otellerde acil durumda izolasyon alanları belirlenecek.

HAZAL ATEŞ

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.