Bankacılık sektörünün ve VakıfBank'ın 2021 yılı faaliyetlerini değerlendirerek önümüzdeki seneye ilişkin öngörülerini ortaya koyan VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, "Pandemide Türk Bankacılık Sektörü, ilgili kurumlarla koordinasyonlu bir şekilde çalışarak hanehalkından reel sektöre kadar birçok alanda yaşanan dalgalanmaları sınırlı tutmaya çalıştı" dedi. Bu dönemde sektörün sağlam bilanço yapısı ve etkin risk yönetimi ile ekonominin önemli destekçilerinden biri olduğunu dile getiren Üstünsalih şunları söyledi:
YENİ BİR DÖNEM BAŞLADI
"Sektörümüz, finansal desteğin yanı sıra teknolojik yenilikleri ile de pandemi sürecinde önemli bir dönüşüm yaşadı. Müşteri alışkanlıklarının değişmesiyle yeni iş modelleri oluşturuldu. Vakıf- Bank özelinde uzun süredir teknolojiye yatırım yapan bir banka olmamızın avantajıyla dijital dönüşümü doğru stratejilerle destekledik ve geliştirdiğimiz ürün ve hizmetlerle sektörde öncü olduk."
İHRACATI DESTEĞE DEVAM
2022'de ülke ekonomisine katma değer sağlayacak her türlü yatırıma destek olmaya devam edeceğiz. Ayrıca ülkemiz ihracat konusunda son dönemde önemli yol kat etti. Önümüzdeki dönemde bu hacmin daha da artacağına inanıyorum. Bu nedenle biz de ihracat gerçekleştiren sektörlerdeki müşterilerimize destek olabilmek için inovatif ve dijital ürünler üretmeye devam edeceğiz. Dış ticaretin finansmanına öncelik vereceğiz. Böylece hem ülkemizin dış ticaret hacminin büyümesine katkıda bulunacağız hem de üretimi, istihdamı ve ihracatı destekleyerek bu alanlarda müşterilerimize finansman desteği sağlayacağız.
KREDİ PROGRAMIMIZ SÜRDÜ
VAKIFBANK 2021'de reel sektör başta olmak üzere tüm segmentlerden gelen talepleri karşılamada en üst düzeyde gayret gösterdi. Özellikle üretimi, ihracatı, istihdamı destekleyen kredi politikamıza devam ettik. Dolayısıyla ticari kredilerde bireysel kredilere göre daha güçlü bir büyüme sağladık. Oransal olarak ise kredi tarafında sektör ortalamasının üzerinde bir büyüme gerçekleştirdik. Bankamız Eylül sonu itibarıyla milli ekonomiye nakdi ve gayrinakdi krediler aracılığıyla toplamda 614 milyar lira kaynak sağladı. Ticari kredilerini ise bir önceki yıla göre sektörün üzerinde yüzde 15 oranında artırarak reel sektöre olan nakdi desteğini 362 milyar liraya çıkardı.