İzmir tulum peynirine coğrafi işaret verildi

İZMİR'İN coğrafi işaret alan son ürünü kente özgü meşhur tulum peyniri oldu. İzmir şambalisi, İzmir lokması, İzmir kumrusu ve İzmir boyozunun coğrafi işaret tescillerinin ardından İzmir tulum peyniri de tescillendi. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü öğretim üyeleri ile çalışma yürütüldüğünü belirten İzmir Ticaret Odası (İZTO) 7. Süt Grubu Meslek Komitesi Başkanı Halil Koyuncuoğlu, Komite Başkan Yardımcısı Eray Boyacıoğlu, meclis üyeleri Muzaffer Egi, Levent Pekimrekli ile komite üyesi Serkan Özkaynak'ın coğrafi işaret çalışmalarında aktif rol aldığını söyledi. İzmir'de pazarcılık yapan Cüneyt Çetin, "İzmir tulumunun tuzu az olur. İzmir'in çeşitli bölgelerinde üretilir. Müşterilerimizin yüzde 60'ı da İzmir tulumunu tercih ediyor. İzmir dışından gelip alanlar da oluyor. İzmir tulumu markalaştı" diye konuştu

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.