Ejder meyvesinin tadını beğenince üretime geçti
- Ekonomi
- Haber Merkezi
- Giriş Tarihi: 20 Ağustos 2023
İstanbul'da sinema ve film setlerinde yönetmen yardımcılığı görevlerinde bulunan 32 yaşındaki Derya Tunçay, pandemi döneminde işini bırakarak memleketi Aydın'ın İncirliova ilçesine yerleşti. İstanbul'da çalıştığı zamanlarda alışveriş yapmak için girdiği bir manavda tesadüfen ejder meyvesini görerek tadına bakmak için satın alan Tunçay, tadını beğendiği ejder meyvesine merak saldı.
200 BİN LİRA HARCADI
Yaptığı araştırmalar çerçevesinde çeşitli üreticiler ile görüşen ve meyvenin üreticiliği yapmak isteyen Tunçay, 200 bin TL harcayarak kurduğu yaklaşık 2 dönümlük arazisinde ejder meyvesi üretmeye başladı. Tunçay 2020 yılının Mart ayında ilk dikimini gerçekleştirirken, her yıl yükselen hedeflerle ejder meyvesi üretmeyi sürdürüyor.
Derya Tunçay, "Araştırdığımda Aydın'da iklimin uygun olduğunu gördüm. Benden önce bu işi yapan yetiştiricilerle görüştüm. 2020 yılının Mart ayında ilk dikimizi gerçekleştirdik. Ejder meyvesinde 2 çeşit var. Biri içerisi kırmızı biri de beyaz. İçi beyaz olanları biz şeker hastalarına tavsiye ediyoruz. Şekeri düşürüyor, tansiyonu düzenliyor, kolesterolü olanlara iyi geliyor. İçi kırımızı olan da göğüs ve kolon kanserini önlediği kanıtlanmış durumda. 4-5 tane portakal yiyeceğinize 1 tane ejder meyvesi yiyerek aynı vitaminleri alabiliyorsunuz. O açıdan çocuklara da öneriyoruz, ejder meyvesi bir C vitamini deposudur. 100 gramdan, 500-600 grama kadar meyvelerimiz var. Gramajına göre fiyatları da değişiyor. Adet başına 15 ila 60-70 lira arasında vatandaşlarla buluşuyor" diye konuştu.