Bulgur pilavı nasıl yapılır? Pratik sade bulgur pilavı tarifi
Öğle ve akşamlarının vazgeçilmezi haline gelen bulgur pilavı hem sulu yemeklerle hem de et yemekleriyle uyum sağlar. Çoğu kişi tarafından sevilen ve pratik hazırlanmasıyla da ilgi gören sade bulgur pilavı yapılışını derledik.
Öğle ve akşamlarının vazgeçilmezi haline gelen bulgur pilavı hem sulu yemeklerle hem de et yemekleriyle uyum sağlar. Çoğu kişi tarafından sevilen ve pratik hazırlanmasıyla da ilgi gören sade bulgur pilavı yapılışını derledik.
Sevilen ve yapılışı kolay olan bulgur pilavını haberimizde paylaştık. Hemen hemen her yemeğin yanına yakışan ve sıkça pişirilen bulgur pilavı, içeriğindeki faydalılar ve tok tutma özelliğiyle de sıkça tercih edilir.
Malzemeler:
1,5 su bardağı bulgur
3 su bardağı (et suyu, tavuk suyu yada kaynar su)
50 gram tereyağ yada margarin
2 tatlı kaşığı tuz (azaltılabilir yada artırılabilir )
Yapılışı:
Oldukça pratik ve de lezzetli bu pilavı herkese öneririm.
Tencerenin içinde yağı eritip kızdırın.
İçine bulguru ekleyip 2-3 dakika karıştırın.
Suyunu ve tuzunu ekleyip orta dereceli ateşte suyunu çekip göz göz olana kadar pişirin.
Bulgurdan bulgura fark olacağı için pişirme süresi kısalıp çoğalacağı gibi suyunda da farklılık olabilir.
Su az gelirse ilave edin.
Tencereye peçete koyarak 20 dakika dinlenmesini sağlayın. Afiyet olsun.