Tadı damakta kalan kabak çiçeği dolması tarifi!
Ege yöresinin meşhur lezzetlerinden biri olan kabak çiçeği dolması, diğer yörelerde de severek pişirilen tatlardan biridir. Kabak çiçeği dolmasının hazırlanışı zor değildir, tadı ise hemen hemen herkes tarafından sevilir.
Ege yöresinin meşhur lezzetlerinden biri olan kabak çiçeği dolması, diğer yörelerde de severek pişirilen tatlardan biridir. Kabak çiçeği dolmasının hazırlanışı zor değildir, tadı ise hemen hemen herkes tarafından sevilir.
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte kabak çiçeği dolması nasıl yapılır? Sorusu da çok fazla araştırılmaya başlandı. Sofralarda sıkça yer verilen kabak çiçeği dolmasının lezzeti damakta kalır. Pratik hazırlanan ve lezzetli kabak çiçeği dolması tarifini haberimizde derledik.
Malzemeler:
20-25 tane kabak çiçeği
1 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 adet domates
nane, maydanoz
karabiber, tuz, zeytinyağı
Yapılışı:
Kabak çiçeklerini yıkadıktan sonra çiçeğin sap kısmındaki yeşillikleri kopartın.
Çiçeğin içindeki sarı kısmı çay kaşığı yardımı ile çıkartın.(yaprağı yırtmadan)
Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında kavurun, üzerine yıkadığınız pirinci ilave edin.
Pirinçler şeffaflaşınca domates rendesi ilave edin.
Bir iki karıştırıp yeşillikleri, karabiberi yarım su bardağı su ve tuzunu da ekleyip demlenmeye bırakın.
Dolma içi soğuyunca kabak çiçeklerinin içine birer tatlı kaşığı koyun.
Çiçeğin üst kısmını katlayıp, katladığınız yer altta kalacak şekilde tencereye (hafif dik)sıralayın.
Üzerine bir iki kaşık zeytinyağı gezdirin, tuzunu ve suyunu koyup pişirin. Afiyet olsun.