Yarın 29 Mayıs okullar, iş yerleri tatil mi? 29 Mayıs Pazartesi resmi tatil olan yerler...
Bugü yapılan 2. tur cumhurbaşkanlığı seçimleri için vatandaşlar sandık başına gidiyor. Seçimlerin okullarda gerçekleşecek olması nedeniyle yarın okullar tatil mi? sorusunun cevabı milyonlarca seçmen tarafından merak ediliyor. Peki 29 Mayıs Pazartesi günü okullar tatil mi? 29 Mayıs Pazartesi günü tatil olan yerler nereler? 29 Mayıs resmi tatil mi? İşte merak edilenler...
Giriş Tarihi : Son Güncelleme :
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
Yarın 29 Mayıs Pazartesi okullar tatil olacak mı? Seçim sonrası iş yerlerinde resmi tatil olacak mı? soruları vatandaşlar tarafından yoğun olarak araştırılıyor. Oy kullanma işleminin okullarda gerçekleşmesi nedeniyle 29 Mayıs Pazartesi günü okulların tatil edilip edilmediği araştırılıyor. İşte merak edilenler...
29 MAYIS PAZARTESİ OKULLAR TATİL Mİ? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada seçimden sonra eğitime 1 gün ara verileceğini ve öğretmenlerin de idari izinli sayılacağını belirtti.
SEÇİMDE OY VERME SAATLERİ KAÇ? Tüm yurtta oy verme saatleri 08.00-17.00 olarak uygulanacak. Oy vermenin bitiş saati geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler varsa, sandık kurulu başkanı seçmenleri saydıktan ve kimliklerini aldıktan sonra sırayla oylarını kullanmalarına izin veriyor. Saat 17.00'den sonra gelen seçmen oy kullanamayacak.
GEÇİCİ KİMLİK BELGESİ İLE OY KULLANILABİLİR Mİ?
Nüfus müdürlüklerinden alınan geçici kimlik belgesi ile oy kullanılabilir.
OY KULLANMADA KİMLERİN ÖNCELİĞİ BULUNMAKTADIR?
Gebeler, hastalar ve engelliler sıra ile bekletilmeden oylarını verirler. Yaşlıların da bekletilmeden oy kullanmalarına izin verilebilir.
Bu seçmenlere yardım eden seçmenin de öncelikle oy kullanmasına izin verilebilir. Görevlendirilen güvenlik güçlerinin de bekletilmeden oy kullanmalarına izin verilebilir.
OKUMA YAZMA BİLMİYORUM, OY KULLANIRKEN AKRABAM BANA YARDIMCI OLABİLİR Mİ?
Okuma - yazma bilmeyen seçmenlere oy verme sırasında yardım etmek amacıyla oy verme yerine kendisinden başka kimse giremez ve oy kullanma sırasında yardım edemez. Seçmen kendi oyunu kendi kullanır.
Okuma - yazma bilmeyen seçmen, sorduğu ve istediği takdirde sandık kurulu başkanı, birleşik oy pusulaları üzerinde bulunan işaretlerden hangisinin hangi siyasi parti veya bağımsız adaya ait olduğunu ve tercih ettiği siyasi parti veya bağımsız adaya, diğer bölüme taşırmamak suretiyle "TERCİH" veya "EVET" mührünü basması ve birleşik oy pusulaları ile birlikte muhtarlık - ihtiyar heyeti/meclisi için hazırlanmış olan beyaz kâğıdı veya beyaz kâğıda basılan, teksir edilen, herhangi bir araçla veya elle çoğaltılan oy pusulasını mühür basmadan katlayıp zarfa koyarak ağzını yapıştırması gerektiğini anlatır.
KİMLER OY KULLANAMAZ?
Aşağıda yazılı olanlar oy kullanamazlar (298/7 md.):
1. Silâhaltında bulunan erler, onbaşılar ve kıta çavuşları (her ne sebeple olursa olsun, izinli bulunanlar da bu hükme tabidir),
2. Askeri öğrenciler,
3. Ceza infaz kurumlarında hükümlü olarak bulunanlar (Ek: 10.6.1983 – 2839/44 md. Değişik: 27.10.1995–4125/2 md.).