Antibiyotik yerine ne kullanılır merak edenlere doğal antibiyotik listesi...
Yaz mevsiminini geride bıraktığımız şu günlerde kışı yaşarken tedbir almakta fayda var. Hazırlıksız yakalanmak istemiyorsanız sizlere antibiyotik etkisi gösterecek doğal antibiyotik listesini açıklayalım. İşte antibiyotik yerine geçen en etkili besinler...
Giriş Tarihi : Son Güncelleme :
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
Ispanak Yüksek besin yoğunluğuna sahip kış sebzelerinden biridir ıspanak. Antioksidan bakımından son derece zengindir, inflamatuar bileşenleri barındırır ve hücre hasarına karşı bizi korur.
Şifasından faydalanmak için pişirerek tüketmek yerine çiğ bir şekilde yiyebilirsiniz. Özellikle nar ve zeytinyağı ile hazırlanan salatası vücudunuza kalkan olacak. Kışın bol bol tüketmeyi unutmayalım.
Soğan Soğan, ciddi bir balgam söktürücüdür. Solunum yollarını uyararak balgamdan temizler. Doğal antibiyotik kaynağı soğan, sadece gribin çaresi olmakla kalmaz.
Güçlü bir antioksidandır ve kolon kanseri tedavisinde yardımcı olduğu saptanmıştır. Bu faydalarının yanı sıra adet söktürücü özelliği vardır. Soğan zaten yemeklerin vazgeçilmezi ve farkında olmadan tüketilen bir besin ancak bu kış soğanın suyunu da bol bol tüketelim.
Zerdeçal Doğal bir antiseptik kaynağıdır. Zerdeçal yüzyıllar önce çeşitli cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılmıştır. Antibiyotik kaynağı olan zerdeçal, yaraların enfekte olmasını önler.
Yemeklerinize baharat olarak ekleyebilir ya da bir bardak ılık sütün içine karıştırabilirsiniz. Yani tüketimi son derece kolaydır. Soğuk algınlığından korumasının yanı sıra cilt lekelerine karşı da koruyucudur. Bunun için zerdeçallı maskeler deneyebilirsiniz.
Mutfakların vazgeçilmez ikilisi sarımsak ve bal doğal tedavi yetenekleriyle ön plana çıkıyor. Bal ve sarımsağın karışımı ise pek çok hastalığın iyileşmesinde oldukça etkili oluyor. Soğuk algınlığından yüksek tansiyona, iltihap, astım, yorgunluk halsizlik, kısırlık ve hatta kansere kadar birçok hastalığın tedavisinde kullanılan karışım doğal bir ilaç görevi görüyor.
Nasıl hazırlanır? Sarımsağı ince soyup öğütün ardından limonu soyup doğrayın. Ardından sarımsak, bal ve keten tohumu yağını ekleyin. Tahta kaşıkla iyice karıştırın. Cam kavanozla buzdolabında muhafaza edin. Yemek öncesi 3 öğün 1 kaşık tüketin.
Bal Antibakteriyel ve antiviral özelliği sayesinde kış boyunca dinç ve sağlıklı kalmanız mümkün. Her sabah bir tatlı kaşığı yiyeceğiniz gerçek bal bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirecektir.
Antibiyotikyerine özellikle kestane balını tüketmeniz çok daha faydalı.