Giriş Tarihi : Son Güncelleme :
150 çeşit türü olan sumak bitkisinin bin bir derde deva olduğunu biliyor muydunuz? Özellikle bu bitkinin kurutulup öğütülmesiyle elde edilen baharat ve hatta yapılan sumak suyunun nelere iyi geldiğini öğrenince çok şaşıracaksınız.
Üst solunum yolu enfeksiyonlardın, ateş düşürmeye, iştahsızlıktan sindirim sisteminin kuvvetlenmesi... Kandaki insülin oranını dengeleme özelliğiyle ise diyabet ve yüksek tansiyon hastalarının vazgeçilmesi olan doğal şifa kaynağı sumak baharatının diğer faydaları...
SUMAK NEDİR?
Sumak Türk mutfağının çok kullanılan bir baharat çeşidi olarak biliniyor. Yemeklere ve salatalarda tatlı ekşi tat vermesi için kullanılan sumak Türk mutfağının vazgeçilmez baharatları arasında yer alıyor.
150 TÜRÜ VAR
Hemen hemen her toprakta yetişen bu otun toplamda 150 türü bulunmaktadır. Yalnızca iki çeşidi zehirsizdir. Ekşi tada sahip sumak, limonun olmadığı zamanlarda alternatif olarak kullanılır.
HAFTADA 1 BARDAK SUMAK SUYU İÇERSENİZ...
Hafta da bir bardak tüketilen sumak suyu, sinir sisteminde deforme olmuş hücrelerin sayısını azaltarak sağlıklı hücrelerin artmasına yardımcı olur. Yorgunluk, stres ve depresyon gibi rahatsızlıkların yaşanma riskini de azaltır.
Gıda zehirlenmesi esnasında sumak baharatını kaynatıp bir bardak içmeniz faydalı olacaktır. Hem midenizi hemde bağırsaklarınızı temizleyerek idrar ve dışkılamayla zehirlenmeye neden olan zararlı bakterileri vücuttan atar.