Benler neden çıkar? Hangi benler kanserlidir? Tehlikeli benlerin belirtileri nelerdir?
Kimi zaman onları görmezden geliyoruz ama vücudumuzda çıkan benler büyük bir risk altında olduğunuzu gösterebilir. Benler neden çıkar konusu bir yana, vücudunuzdaki benlerin artışı durumunda tehlike çanları sizin için çalıyor olabilir. Peki ama tehlikeli benlerin belirtileri nelerdir, nasıl anlaşılır? İşte vücudunuzda çıkan benlerin anlamı ve tedavisi...
AJANSLAR
Giriş Tarihi : Son Güncelleme :
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
Kimisi doğuştan geliyor kimisi de doğumdan sonra ortaya çıkıyor. Zaman zaman masum görünen bu benler ne yazık ki kanser riski taşıyabiliyorlar. Peki vücudumuzda bulunan benler hangi nedenlerden dolayı kansere dönüşebiliyor?
Benlerin kansere dönüşmesini tetikleyen faktörler arasında; kontrolsüz ve korumasız güneşe maruz kalmak, genetik yatklınlık, güneş yanıkları ve sürekli travmalar bulunmakta.
Kahverengi ya da siyah renklerde olan benler renk değiştiriyorsa, ya da kabarıklık başladıysa veyahut vücudunuzdaki ben büyüyorsa muhakkak uzmana görünmeniz gerekiyor. Önlem almak önemli...
Dikkat etmeniz gereken şey sadece renk değiştirmesi değilk. Bunun yanı sıra:
1. Benler ya da ben düzensişleşiyorsa
2. Benin içinde birden farklı renk tonu varsa
3. Kanama meydana geliyorsa
4. Ben kaşınıyorsa
5. Üzerinde iyileşmeyen yara var ise
6. Benin şekli git gide asimetrikleşiyorsa
Kanser riski açısından uzman bir doktora başvurmanız ve bu belirtilerin değerlendirilmeye alınması gereklidir. Unutmayın, erken tanı hayat kurtarır.
Et benlerini düşüren doğal tedavi yöntemleri
Et beni ve siğil olarak adlandırdığımız vücutta çıkan lekeler, iyi huylu cilt büyümesidir. Bu iyi huylu lekeleri mutfağınızda tedavi etmeniz mümkün. Tabii ki bazı riskli durumlar olabilir bu doğrultuda önce doktorunuza danışın. Gerçekten risk içermeyen bir durumsa Bu yöntemlere başvurabilirsiniz.
E vitamini tedavisi
Eczanelerde bulabileceğiniz E vitamini yağı losyonunu 2 hafta boyunca her gün 2 kez ilgili bölgeye uygulayın. E vitamini losyonuna sarımsakla beraber sürerseniz tedaviniz hızlanmış olacaktır.
İncir sütü tedavisi
İncir sütü ya da incir kökü suyu alkali bir yapıya sahiptir ve bu sayede ciltteki asit dengesini sağlar. Süt ve incir kökünü ezin. Çıkan karışımı günde 4 defa olacak şekilde lekeli bölgeye uygulayın. İki hafta boyunca incir sütü tedavisine devam edin.
Zencefil tedavisi
1/2 adet taze zencefili rendeleyin. Lekeli bölgeye sulu zencefil rendesini sürün ve yarım saat kadar bekletin.
Çay ağacı yağı tedavisi
Öncelikle pamuğu suyla ıslatın ve sonrasında sıkın. Islanmış pamuğun üzerine 4/5 damla çay ağacı yağı damlatın. Pamuğu dairesel hareketlerle ilgili bölgenin üzerinde gezdirin. Yaklaşık iki hafta içinde et benlerinin küçüldüğünü görecekseniz. Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez uygulayın.
Çemen tohumu tedavisi
Çemen tohumlarını bir gece önceden suyla ıslatın. Sabah kalktığınızda aç karnına bu sudan bir bardak tüketin. Tabii öncesinde çemen otlu suyun süzülmesi gerekiyor. Buj tedavi yöntemini de 2 hafta uygulayabilirsiniz. Lekelerde azalma gördüğünüz an gün aşırı içebilirsiniz.
Limon suyu tedavisi
Limon suyu sitrik asit içerir. Bu da et benlerinin vücuttan ayrılmasını sağlar. Taze sıkılmış yarım limo suyunu pamuk yardımıyla lekeli bölgeye sürün ve ardından limon suyunun deride kurumasını bekleyin. 15 gün boyunca bu tedaviye devam edin. Zamanla lekelerin küçüldüğünü göreceksiniz.