Bu besinler kanseri önlüyor, reflüyü tedavi ediyor
Yumurta çiçeği ve beyaz patlıcan olarak da bilinen bitkinin sağlığımıza olan faydaları saymakla bitmiyor. İşte yumurta çiçeği bitkisinin kanserden, reflüye birçok hastalıkta mucizevi etkisi...
Giriş Tarihi : Son Güncelleme :
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
Ona yumurta çiçeği diyen de var beyaz patlıcan bitkisi de... Adına ne derseniz deyin verdiği şifa ve etki aynı ölçüde… İşte yumurta çiçeği bitkisinin faydaları…
C vitamini açısından zengindir. Bu sayede kansere yakalanma riskini azaltır. Kanserojen hücrelerin oluşmasını engeller.
Yumurta çiçeği bitkisi içeriğinde lif bulundurduğundan şeker hastalığı sorunu için faydalı olacaktır. Glikozun fazla emilmesini kontrol etmektedir.
Anti bakteriyel özelliktedir. Bireyde oluşan kesik ya da yaraların mikrop kapmasına sebep olacak bakterilerle savaşır.
Yumurta çiçeği vücudumuzun pH değerinin asidik olmasından korumaktadır. Reflünün tedavisinde bu yüzden etkisi vardır.
Vücutta çıkan ve bireyi rahatsız eden siğil gibi kötü görüntüye sebep olan oluşumlardan kurtulmaya yardımcı olur.
Modern çağın hastalıklarından biri olan meme kanseri riskini azaltan besinlerin olduğunu biliyor muydunuz? Sizler için uzmanların önerdiği ve kanser riskini azaltan besinleri araştırdık.
İşte meme kanseri riskini azaltan besinler...
YAĞLI BALIKLAR Omega - 3 yağ asidi bakımından oldukça zengin olan yağlı balıklar kanserli hücrelerin oluşma ihtimalini azaltır. Yüzde 20 oranda etkili oaln bu yağ asidini içeren balıkları uzmanlar haftada en az iki defa ızgara ya da fırında yapılarak tüketilmesini tavsiye eder. Uskumru ve somon bu yağlar bakımındna en zengin balıklardır.
KETEN TOHUMU Keten tohumu güçlü bir antioksidan olduğundan tümörlü hücrelerin oluşumunu engeller. günde bir çay kaşığı kadar keten tohumunu yoğurtla berbaer tüketilmesi uzmanlar tarafından tavsiye edilir.
YEŞİL ÇAY Polifen madde bakımındna zengin olan yeşil çay hücreleri oksidatif hasara karşı korur. Yapılan araştırmalarda meme kanseri riski taşıyan kadınların günde bir bardak yeşil çay tüketmelerini önerir.
ISPANAK Lutein ve zeaksantin gibi antioksidanlar bakımından zengin olan ıspanak kanserli hücrelerin oluşma riskini yüzde 20 azaltır. Özellikle bu aylarda çıkan ıspanak sebzesini uzmanalr haftada en az üç defa zeytin yağı ile yapılarak tüketilmesi gerektiğini vurgukuyor.
ZEYTİNYAĞI Fenolik bileşenler bakımından zengin olan zeytinyağı kanserli hücrelrien büyümesini bastırır. Yapılan araşatırmalarda zeytin yağı tületen toplumlarda kansere yakalanma riskinin yğzde sıfıra yakın olduğu belirlenmiştir.
DOMATES Fırında yağsız pişirilmiş domates kanserli hücreleri öldürür. Yapılan araştırmalarda domatesin içerdiği likopenin maddesinin meme kanserini önleme ve tedevisinde etkili olduğu ortaya çıkarılmıştır. Uzmanlar haftada bir kez de olsa pişirilmiş domates tüketilmesi gerektiğini tavsiye ediyor.
CEVİZ Gama tokoferol enzimi bakımındna zengin olan ceviz kanserli hücrelerin oluşumunu engeller. Aynı zamanda astrojen horman seviyesini düzenleyerekte kanserli hücrelerin büyüme olasılığını düşürür. Uzmanlar gelişim çağından itibaren düzenli olarak günde iki tane ceviz yenilmesini tavsiye eder.