Domuz gribine karşı kalkan görevi görüyor!
Soğuyan havalarla birlikte artan domuz gribi vakaları da artmaya başladı. Virüs ortalıkta kol gezerken, bağışıklığımızı güçlendirmek için önlem almakta yarar var. Bunun için de tüketmemiz gereken bazı mucizevi besinlerden yararlanmak bizim lehimize olacaktır. İşte domuz gribine karşı en kalkan görevi gören besinler...
Domuz gribi ilk kez en yüksek haliyle 2009 yılında ortaya çıktı. H1N1 virüsünün neden olduğu domuz gribi, pandemi sürecinde neredeyse hiç görüşmedi. Ancak maskelerin çıkmasıyla artan en büyük hastalık oldu.
Virüs önce çocuklar arasında başladı. Şimdi ise yetişkinleri tek tek vuruyor. Ortalığı karıştıran domuz gribine karşı en etkili besinler ise uzmanlar açıkladı. Virüsün bütün etkilerini bertaraf eden besinler bağışıklığı güçlendiriyor.
NAR
En güçlü D vitamini ve antioksidan olan bu iki meyve virüslerin aktivasyonunu hızla bitirir. Uzmanlar özellikle narın tuzla beraber tüketilmesi gerektiğinin altını çizdi. Tuzlu nar, domuz gribinin üst solunum yolundaki işlevselliğini azaltırken boğazın tahribini de iyileştirir.
PORTAKAL
Öte yandan kış aylarında artan bu hastalığın en doğal ilacı portakal posasıdır. Hem bağışıklığı hem de sinir sistemini güçlendirir.
KEMİK SUYU
Gün de tüketilen bir kase kemik suyu içerdiği doğal ilikler sayesinde bağışıklığın ihtiyacı olan proteini sağlar. Ayrıca uzmanlar kemik suyu kaynatılırken içine soğan sarımsak konulmasını tavsiye eder. Çünkü doğadaki en iyi antibiyotik olan bu iki besin yatak döşek yatan hastayı dipçik gibi yapar.
7 SAAT BOYUNCA...
Vücudun en ihtiyacı olan şey uykudur. Uzmanlar güçlü bir bağışıklığın sırrının 7 saatlik uyku olduğunun altını çizdi. Düzenli yapılan bu uyku saati vücut direncini artırır.
KUŞBURNU
En etkili bitki çayları olan zencefil kuşburnu ve limon çaylarından günde birer bardak tüketilebilir. Ayrıca gün içinde bol bol su içilmesi lazım.
ZENCEFİL
LİMON