Hastalıklara iyi gelen besinler nelerdir? Hangi hastalık için hangi besin tüketilmeli?
Baş ağrısı, çürük, kolesterol, sindirim, karaciğer, tansiyon gibi rahatsızlığı olan kişiler beslenme alışkanlıklarıyla bu hastalıkları kontrol altında tutabilirler. Uzman doktorlar tarafından açıklanan hangi hastalık için hangi besin tüketilmeli listesini sizler için haberimizde paylaşıyoruz...
Giriş Tarihi : Son Güncelleme :
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Fevzi Özgönül, vücudumuzdaki çeşitli ağrılara iyi gelen besinlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Fevzi Özgönül, havucun son yıllarda erken bunama, Alzheimer, kalp krizi, kronik baş ağrılarında, deri ve akciğer kanserine karşı kullanılmaya başlandığını belirtti.
Dr. Fevzi Özgönül, havucun yanında mevsiminde yenilen besinlerle ilgili bilgiler verdi.
DİŞ ÇÜRÜMELERİNE KARŞI ISPANAK TÜKETİLMELİ
Dr. Özgönül, demir deposu olarak bilinen ıspanağın A, B, C, E vitaminleri, magnezyum, fosfor, iyot mineralleri ve protein açısından zengin bir sebze içerdiğini ve bu nedenle ıspanağın vücudun direncini arttırdığını söyledi.
Özgönül, "Özellikle bahar aylarında nükseden hastalıklara karşı vücudu korur. Kemik ve dişleri de güçlendirir. Diş çürümelerine karşı koruyucudur" dedi.
KOLESTEROLE SARIMSAK
Taze sarımsak mevsimsel salgın hastalıklarda koruyucu olarak, tansiyon ve kolesterol düşürücü olarak, kan sulandırıcı ve bağışıklık sistemini güçlendirici olarak kullanılmaktadır.
KARACİĞER DOSTU ENGİNAR
Karaciğer dostu olarak da bilinen enginarın, içerdiği vitamin, mineral yoğunluğu ve anti toksin özelliği ile birçok hastalıkta gıda desteği olarak kullanıldığını anlatan Özgönül daha sonra şunları söyledi;
Enginar aynı zamanda mide ve sindirim sistemi dezenfektanı olarak da bilinmektedir. Bunun dışında kalp hastalıklarında, romatizma ve gut hastalığında, safra kesesi ve karaciğer rahatsızlıklarında faydalıdır.
Enginar yemeği yaparken sadece taban bölümü değil, yapraklarının da pişirilip dip kısmının sıyrılarak yenmesi tavsiye edilir.
SİNDİRİM İÇİN TAZE FASULYE
Taze fasulyenin ise özellikle mevsiminde haftada 2 defa, tüketilmesi gerektiğini hatırlatırım.
Kalorisi düşük, yağ bakımından fakir bir sebze olsa da bol lifli yapısı sebebiyle diğer gıdaların sindirimine yardımcı olduğu ve sindirim sisteminin daha rahat çalışmasını sağladığı için ayrıca kötü kolesterolün bağırsaktan emilimini engellediği için yararlı bir yiyecektir.
ÜLSER RAHATSIZLIĞI OLANLARA BİBERİYE
Biberiyede bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde, mide ülserinde, hazımsızlık ve sindirim sisteminin yavaş çalıştığı kabızlık gibi durumlarda, migren tipi baş ağrılarında faydalı olabilir.
Hatta biberiye yağı kas ve eklem ağrılarını hafifletmekte kullanılabilir.
BAŞ AĞRISINA HAVUÇ
Havuç salatalarda, her türlü et ve sebze yemeklerinde kullanılmalıdır. Unutkanlığa karşı kullanımı yaygındır.