Yazın en sevilen meyvelerinden olan karpuz doğru miktarda tüketildiğinde pek çok hastalığa karşı koruyucu özellik gösteriyor. Potasyum ve magnezyum içeren karpuz tansiyonu dengelediği gibi, kansere karşı da kalkan görevi görüyor.
Giriş Tarihi: 24.06.2024 12:21 Güncelleme Tarihi: 24.06.2024 12:21
ŞEKER HASTALARI PORSİYONU AZ MEYVELER TERCİH EDEBİLİR
Şeker hastalarının az miktarda meyve tüketebileceğini dile getiren Dyt. Kara, "Amerikan Diyabet Derneği'ne göre eğer alerjiniz yoksa ve günlük almanız gereken porsiyon miktarını aşmıyorsanız, meyve yemenizde bir sakınca yoktur. Fakat meyvenin hazırlanış biçimi de göz önünde bulundurulmalıdır. Taze veya dondurulmuş olanlar, işlenmiş konserve-kavanozdakilere kıyasla daha sağlıklıdır. İşlenmiş meyveleri kurutulmuşlar ve meyve suları da kapsamaktadır. Özellikle şeker hastaları bu işlenmiş gıdaları daha az yemelidir. Çünkü bunlar, vücutta daha hızlı emilmekte ve kan şekerini hızla yükseltmektedir. Ayrıca meyveler, işlenme aşamasında içerdikleri vitamin ve liflerin bir kısmını yitirmektedir" diye konuştu.