Kış aylarının sıcak şifa kaynağı: Sağlığınız için, bu çorbayı için
Türk mutfağının geleneksel ve besleyici bir çorbası olan kelle paça, yoğun bir kemik suyu ile zenginleştirilir. Özellikle soğuk havalarda tercih edilen kelle paça, limon ve sarımsak eşliğiyle tam bir şifa deposu. Peki, Kelle paça çorbasının faydaları nelerdir? Kelle paça çorbası nasıl yapılır? 1 kasa kelle paça çorbası kaç kaloridir? Tüm detaylar...
Kış aylarının sıcak şifa kaynağı: Sağlığınız için, bu çorbayı için
Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan kelle paça çorbası özellikle kemik sağlığına olan faydaları ile biliniyor. Uzmanlar tarafından sık sık tüketilmesi önerilen kelle paça çorbası Türk mutfağının geleneksel lezzetleri arasında yer alıyor. Kelle paça çorbasının özellikle soğuk kış dönemlerinde bağışıklık sistemini güçlendirmek için içilmesi tavsiye ediliyor.
Kış aylarının sıcak şifa kaynağı: Sağlığınız için, bu çorbayı için
KELLE PAÇA FAYDALARI NELERDİR?
Asırlardır Türk mutfağının seçkin lezzetleri arasında yer alan kelle paça çorbası lezzeti ve besleyiciliği ile öne çıkıyor. Kelle paça çorbası büyük ve küçükbaş hayvanların ayak ve kafa bölümlerinden yapılıyor. Kelle paça çorbasının besleyiciliğinden yararlanmak için karabiber, limon, sarımsaklı sos ve sirke ile tüketilmesi gerekiyor.
Kelle paça çorbasının içinde bulunan mineraller, kalsiyum ve vitaminler bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesinden kemik gelişimine kadar faydaları bulunmaktadır. Kelle paça çorbasının faydaları aşağıdaki şekildedir:
Kış aylarının sıcak şifa kaynağı: Sağlığınız için, bu çorbayı için
-Kelle paça çorbası içeriğinde bulunan yüksek orandaki protein ve kolajen sayesinde kas ve kemik sağlığına iyi geliyor. -Kasların büyüyüp gelişmesine destek olurken hasar alan kasların iyileşme sürecini hızlandırıyor. -İçindeki kolajen ve proteine ek olarak yine içerdiği kalsiyum ve fosfor gibi mineraller sayesinde kemiklerin sağlıkla büyüyüp gelişmesini sağlıyor. -Bu etkileri sayesinde büyüme ve gelişme çağındaki çocukların ve gençlerin sağlığını olumlu etkilediği de söyleniyor. -Kelle paça çorbası içindeki kolajen sayesinde bağ dokuların da sağlığını koruyor, hasarlı dokuların iyileşme sürecini de hızlandırıyor. -Yine içerdiği kolajen sayesinde cilt sağlığını da koruyan kelle paça çorbası, yaşlanma karşıtı bir etki oluşturuyor. -Saç ve tırnak sağlığını da destekliyor. -Eklemlerin sağlığını da olumlu yönde etkiliyor. -İçeriğinde bolca vitamin ve mineral bulunduğu için bağışıklık sistemini güçlendiriyor. -Bu etkisi sayesinde vücudu birçok hastalığa yakalanmaktan koruyor. -Sindirim sisteminin de sağlıkla çalışmasına destek olan kelle paça çorbası, uzun süreli bir tokluk hissi sağlıyor. -Metabolizmayı hızlandırıcı etkileri olduğu da biliniyor. -Hem uzun süre tok tuttuğu hem de metabolizmayı hızlandırdığı için kelle paça çorbası zayıflamak isteyenlere de destek oluyor, kilo verme sürecini hızlandırıyor. -İçeriğinde bulunan demir sayesinde kan dolaşımının sağlıkla sürmesine yardımcı oluyor, vücuda oksijen taşınmasına destek oluyor. -Vücuda enerji veriyor, daha zinde hissetmemizi sağlıyor. -Hücrelerin onarılma hızını arttırıyor. -Besin değerleri çok zengin olduğu için kelle paça çorbası, strese karşı da vücudun yanında yer alıyor, stresi ve strese bağlı uykusuzluk gibi sorunları azaltıyor.
Kış aylarının sıcak şifa kaynağı: Sağlığınız için, bu çorbayı için
KELLE PAÇA NELERE İYİ GELİR?
Kelle paça çorbası kış mevsiminde sık sık tüketilen çorbalardan biridir. Et ve sakatattan yapılan kelle paça çorbası amino asit, vitamin, mineral, kalsiyum ve magnezyum bakımından zengindir. Kelle paça çorbası özellikle virüs ve enfeksiyonlarla savaşmaya, kemik ve kas sağlığının korunmasına, saç, tırnak ve cilt sağlığının korunmasına yardımcı olur.
Kış aylarının sıcak şifa kaynağı: Sağlığınız için, bu çorbayı için
Kelle paça çorbası genel olarak sağlığa çok faydalı bir çorba olsa da tüketimi konusunda dikkatli olmak gerekmektedir. Kelle paça çorbası kolesterol ve yağ bakımından zengin bir çorbadır. Bu nedenle porsiyon kontrolü yapılmazsa kişilerde kilo almaya ve kolesterolün yükselmesine neden olabilir.