Pekmez yerken aman dikkat! Bu şekilde tüketimi kansere yol açıyor

Sağlığa oldukça faydalı olduğu bilinen pekmez yanlış tüketildiğinde yarardan çok zarar getiriyor. Bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği bulunan pekmez ısıtılarak tüketildiğinde kanserojen madde üretiyor. Uzmanlar pekmezin yüksek ısıda tüketilmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Soğuk havaların kendini hissettirmesiyle birlikte bağışıklık sistemini güçlendiren doğal gıdalara ilgi arttı. Geleneksel lezzetler arasında yer alan pekmez de bu dönemde sofraların vazgeçilmezi haline geldi. Özellikle bağışıklık sistemini destekleyici etkisiyle bilinen pekmez, kış aylarında sıkça tüketiliyor.


Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

"Tamam" ı tıklayarak, çerezlerin yerleştirilmesine izin vermektesiniz.