ÖKSÜRÜĞÜ ANINDA KESEN ''SİYAH TURP VE BAL'' KARIŞIMI
Siyah turp ve bal karışımı öksürük ve grip gibi birçok sağlık sorununda kullanılan alternatif tıp yöntemleri arasında yer alıyor. Siyah turp ve bal alternatif tıpta öksürük, bronşit ve diğer solunum sistemi rahatsızlıkları için doğal bir çare olarak kullanılmıştır. Bu olağanüstü öksürük şurubu hoş bir tada sahiptir ve hazırlanması çok kolaydır.
Siyah turp ve bal karışımının faydaları
- İçerdiği yüksek miktardaki antioksidandan dolayı kan damarlarını hasardan korur. İnme ve felç riskini azaltır.
- Düzensiz kalp atışları, yorgunluk ve kas kramplarının düzelmesine yardımcı olur.
- Kabızlığı önleyerek sindirim sitemini kolaylaştırır.
- Ter atmamızı sağlayarak toksinlerin hızlı bir şekilde atılmasını sağlar.
- Öksürüğün kesilmesine yardımcı olur. Bronşiti hızlı bir şekilde geçirir, balgam söktürücü özelliği bulunmaktadır.
SİYAH TURP BAL KARIŞIMI NASIL HAZIRLANIR?
- Siyah turp ve balı hazırlaması oldukça kolaydır.
- İlk olarak turpu yıkayın.
- Siyah turpun tepesini kesin ve küçük bir delik oluşturun.
- Daha sonra içerisine bir miktar bal ekleyip, turbu bardağın üzerine yerleştirin. Çünkü turpun altından sızıntı olacaktır ve siz o sızıntı halinde bardağın içerisine akan sıvıyı içmelisiniz.
- Bu işlem için 12 saat beklemeniz gerekmektedir. 12 saatin sonunda bardağa akan sıvıyı tüketmeye başlayabilirsiniz.
SİYAH TURP NASIL TÜKETİLİR?
Siyah turp ve balı yemeklerden önce 2 veya 3 kaşık alarak tüketmeniz gerekir. Öksürük için kara turp ve balı tükettiğinizde ertesi sabah öksürüğünüzün kesilmiş olduğunu ve bronşlarınızın açılmış olduğunu fark ederseniz şaşırmayın deriz.