Mutfaklarda en çok tercih edilen ürünlerin başında gelen tahta kaşıklar özellikle pilav tencerelerinde sıklıkla kullanılıyor. Daha sağlıklı olduğu içn seçilen tahta kaşıklar doğru kullanılmadığında ise tehlike saçıyor. Uzmanlar özellikle de tahta kaşık temizlenmesi konusunda ciddi uyarılarda bulunuyor. Peki tahta kaşık nasıl kullanılmalı? Tahta kaşık ne kadar süre kullanılabilir? İşte tahta kaşık kullanımında dikkat edilmesi gerekenler...
Giriş Tarihi : Son Güncelleme :
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
Mutfakların olmazsa olmazlarından olan tahta kaşıklar yanlış kullanım sonucu zehirlenmelere hatta kansere yol açabiliyor. Özellikle tercih edilen tahta kaşıklar belli bir süre sonra kullanılamaz duruma gelerek tehlike saçıyor. Peki tahta kaşık kullanırken nelere dikkat edilmeli? İşte tahta kaşık kullanırken dikkat edilmesi gerekenler...
İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya, hangi durumlarda tahta kaşıkların tehlike arz ettiğini ve neler yapılması gerektiğini anlattı.Son yapılan bazı araştırmalarda da gerek tahtadan olsun gerek metalden olsun kaşığın doğru kullanılıp temizlenmediği zaman sağlığımız için büyük tehlike arz edeceği gösterildi.
TAHTA KAŞIK ÇATLAYINCA TEHLİKE ARTIYOR Tahta kaşıklar kullanıldıkça üzerindeki cila akıyor ve kaşık da çatlama oluyor. Çatlayan kaşığın bu bölgelerine bakteriler yerleşiyor ve bu bakteriler yemek hazırlarken yemeğe geçebiliyor.
Yine bu kaşıkları deterjanla yıkarken çatlak yerlerinde deterjan kalıyor ve bu deterjanlar vücutta zehirlenme yapabiliyor. Cilalı kaşıklar ayrıca kullanılırken zamanla ısının da etkisiyle üzerindeki cilalar akıyor ve bu cilalar vücut için toksik etki oluşturabiliyor ve kansere neden olabiliyor.
CİLASIZ TAHTA KAŞIK DAHA SAĞLIKLI Tahta kaşık satın alırken boyasız ve cilasız tahta kaşık almak daha sağlıklıdır. Kullanılan tahta kaşıkların çatladığı veya kırıldığı görüldüğü an yenisi ile değiştirmek gerekir.