Uyurken kilo vermek istemez misiniz? Canan Karatay nasıl zayıflayacağınızı açıkladı
Uyurken kilo nasıl verilir? sorunun yanıtını zayıflamak isteyen birçok kişi merak ediyor. Sağlıklı beslenmeyle ilgili açıklamalarıyla dikkat çeken Prof. Canan Karatay, uyurken kilo vermenin sırrını verdi. İşte detaylar...
Giriş Tarihi : Son Güncelleme :
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
Kilo vermek ve verilen kiloyu geri almamak adına sağlıklı beslenmek gerekiyor. Sağlıklı beslenmek sadece kilo verdirmekle kalmıyor hastalıklardan da korunmanızı sağlıyor. Sağlıklı yaşam ile ilgili açıklamalarıyla çok konuşulan Prof. Dr. Canan Karatay, uykuda kilo verebileceğinizi söyledi. İşte detaylar...
Kilo vermek ve verilen kiloyu geri almamak adına sağlıklı beslenmek gerekiyor. Sağlıklı beslenmek sadece kilo verdirmekle kalmıyor hastalıklardan da korunmanızı sağlıyor. Sağlıklı yaşam ile ilgili açıklamalarıyla çok konuşulan Prof. Dr. Canan Karatay, uykuda kilo verebildiğini söyledi.
Karatay, yemeklerden 4-5 saat sonra devreye giren leptin hormano adlı hormonun, yağları yaktığını belirtti. Bu hormon depolanmış yağları kan şekerine dönüştürüp gerekli enerjiyi sağlıyor.
Hormon sabah 02-05 saatleri arasında en yüksek düzeyde salgılanıyor. Ancak bu salınımın gerçekleşmesi için akşam saat 8'den sonra yemek yenmemesi gerekiyor.
Yemek yemenin insilün salgılayarak yağları depo ettiğini söyleyen Karatay, "Leptin yediklerinizi enerjiye çevirir. Bu hormon en çok saat 2 ile 4 arası salgılanıyor" dedi. Yani akşam saat 8'den sonra hiçbir şey yenmez ise gece yarısı leptin hormonu ortaya çıkıyor ve kalçalar ile göbekteki yağları yakıyor.
Son yıllarda hızla çoğalan ve her gıda maddesine uygulanan diyet yapıcı ürünler sağlığımızı tehdit ediyor. Prof. Karatay, aspartam kullanılan diyet içeceklerin vücuda girdiğinde ısındığını, ardından sahte alkol yapımında kullanılan metionin ve metanol denilen maddeye dönüştüğünü ifade etti.
Karatay, light olarak adlandırılan içeceklerin içindeki 'aspartam'ın şeker hastalığı ve kanser riski taşıdığı kaydetti. Ayrıca mısır şurubunda bulunan fruktoz en tehlikeli şeker olduğunu vurgulayan Karatay, "Şeker kanser hücrelerini besler" dedi.
Prof. Dr. Canan Karatay, hem erkeklerde hem kadınlarda artan kısırlığın nedeninin, 'paketlenmiş gıda' olduğunu söyledi. Karatay, "Okul kantinlerinde satılan aşırı şekerli ve paketlenmiş gıdaların hormon bozukluğuna yol açtığını, hem erkeklerde hem de kadınlarda kısırlığın artmasında en büyük etken olduğu kanıtlandı.
Canan Karatay, D vitaminsiz zayıflamanın mümkün olmadığını söyledi. D vitaminin vücutta bulunan en doğal ve en güçlü antioksidan olduğunu söyleyen Karatay, bu vitaminin alınmaması durumunda kilo verilemeyeceğinin altını çizdi. Süt ürünleri, yumurta, ton balığı, tereyağı ve yulaf ezmesinde bulunan D vitaminin, en önemli kaynağının ise güneş ışığı olduğu biliniyor.
PROF. DR. CANAN KARATAY'DAN DİKKAT ÇEKEN BİR AÇIKLAMA DAHA!
Prof. Dr. Canan Karatay, doğanın en minik ama tam vitamin deposu olan besini şiddetle önerdi. Karatay, vitamin deposu olan besinin sinir hücrelerini güçlendirerek zeka gerilemesini engellediğini duyurdu.
Her röportajında yumurtanın önemini vurgulayan Prof. Dr. Canan Karatay, insan sağlığına olan etkilerini açıkladı. Karatay, bu kez de protein deposu olan bıldırcın yumurtasını yere göğe sığdıramadı.
Canan Karatay, özellikle zeka gelişimini etkilediğinin altını çizdi. Gerileyen zekayı durdurduğunu açıklayan ünlü doktor bıldırcın yumurtasının vücuda daha birçok faydası olduğunu hatırlattı.
Fizik ve ruhsal gelişime olan katkısı olan bıldırcın yumurtası, küçük olmasına rağmen protein ve kalsiyum bakımından normal yumurtadan daha zengindir. Japonya'da çocukların gelişimi için günde mutlaka 2 tane bıldırcın yumurtası tüketilir.
BILDIRCIN YUMURTASI NASIL TÜKETİLİR?
Bıldırcın yumurtasının farklı şekillerde tüketimi yapılabilir. Halk arasında en sık tercih edilen tüketim şekli çiğ olarak yutulmasıdır. Çiğ olarak yutulduğunda ses tellerine ve solunum yolu sorunlarına iyi gelir. Bıldırcın yumurtasını tek başına çiğ olarak yutamıyorsanız bal ve süt ile karıştırarak içebilirsiniz. Bunun yanı sıra klasik haşlama yöntemini de bıldırcın yumurtası için tercih edebilirsiniz.
BILDIRCIN YUMURTASININ FAYDALARI NELERDİR? Tavuk yumurtasının 9 katı protein içerdiğinden bağışıklık sistemini çelik gibi yapar. Vücudun ihtiyacı olan tüm vitamin ve minerallere sahiptir. İçeriği protein tam bir antioksidan görevi görür. Özellikle virüs ve bakterileri etkisiz hale getirir. Hasar almış tüm hücreleri baştan sona yeniler.
Toplumda 10 kişiden 7'sinde görülen alerjik rinit çalışma ritüelini engeller. Hapşırma, tıkanma ve burun akıntısına neden olur. Ancak bıldırcın yumurtası vücudun yaşadığı bu alerjik döngüyü engeller. İçerdiği çinko sayesinde 1 saat içinde alerjiye karşı doğal ilaç gibi etki gösterir.
Vücudun günlük ihtiyacı olan A, B vitaminlerinin yanı sıra Pantotenik asit ihtiyacını da giderir. Bu asit türü vücutta kanser oluşumunu engeller. Öte yandan vücuttaki sinir sistemindeki akışı aksamadan sağlar. Bu da beynin fonksiyonel işlevselliğini artırır. Unutkanlık alzheimer demas hastalıklarının yanı sıra zeka geriliğini de engeller.