Yeşil muzun şaşırtıcı faydaları! Sindirimde bağışıklığa sağlık desteği
Yeşil muzun sağlığa olan faydaları sizi şaşırtabilir. Çoğumuz olgun muzu tercih etsek de yeşil muzun sindirim sistemini düzenlemeye ve bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı olduğunu bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır. Peki, yeşil muz yenir mi? Yeşil muz faydaları nelerdir? Tüm detaylar…
Yeşil muzun faydaları düşündüğümüzden çok daha fazlasını sunuyor. Araştırmalar, yeşil muzun sindirimi desteklediğini, bağırsak sağlığını iyileştirdiğini ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ortaya koyuyor. Peki, yeşil muz neye iyi gelir? Yeşil muz zararlı mı? detaylar..
Sağlığa pek çok faydası bulunan muz, renk bakımından farklı olmasının yanı sıra başka sağlık faydaları barındırır. Muzun her hali farklı bir tada sahiptir. Özellikle şeker hastaları, yeşil muzun etkilerini duyduktan sonra hep böylesini yemek isteyecek.
Yeşil muzlar, olgunlaşmamış oldukları için daha düşük bir glikoz içeriğine sahiptir. Ayrıca indirim sistemi tarafından yavaşça sindirilen dirençli nişasta içerir. Bu özellikleri, kan şekerinin ani yükselmesini önleyerek özellikle diyabet hastaları için faydalı olabilir.
Dirençli nişasta bağırsak sağlığını destekler ve sindirim sistemindeki iyi bakterilerin gelişimine katkıda bulunur. Lif açısından zengin olmaları sayesinde tokluk hissini artırır. Bu sayede kilo kontrolü sağlama ve iştah açıklığını önlemede etkili olabilir.
İçerisindeki vitaminler sarı muzda olduğu gibi, sağlıklı ve faydalıdır. Yeşil muzun görüntüsü genellikle tadının henüz gelişmediğini düşündürür. Sarı muza oranla daha az tatlı ve acımsı bir tada sahip olabilir.
Yeşil muz sarı muzdan daha serttir. Dokuları bazen mumsu olarak tanımlanır. Muz zamanla olgunlaşmaya başladığında içerisinde bulunan nişasta şekere dönüşür. Bu durum da bazı bireylere tüketim kısıtlaması getirebilir.
Yeşil muzun içinde bulunan nişasta dirençli nişastadır. Bu nedenle 'diyet lifi' olarak da anlandırılabilir. Nişasta, sindirim sistemi tarafından yavaşça sindirildiği için uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur.
Yeşil muzdaki nişasta, sindirim sistemi tarafından fermente edildiğinde probiyotik etkiler gösterebilir. Bu durum bağırsaklardaki yararlı bakterilerin beslenmesine yardımcı olur ve sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına yol açar. Ayrıca bazı araştırmalar, dirençli nişastanın kolesterol seviyelerini düşürebileceğini gösteriyor.