Ağız kokusu nasıl önlenir? Ağız kokusu neden olur?

Ağız kokusu nasıl önlenir? Ağız kokusu neden olur? Ağız kokusu herkesin yaşadığı kronik sorunların başında geliyor. Milyonlarca insan internetten ağız kokusunu önlemenin yöntemlerini araştırıyor. Çok kolay doğal yollarla önlenen ağız kokusu, büyük dertlerden biri olmaktan çıkacak. İşte ağız kokusunu önleyen o besinler...

Ağız kokusu hemen hemen herkesin yaşadığı sorunlardan biridir. Genellikle yanlarında macun ve diş fırçası taşımayan kişilerin yaşadığı bu sorunları doğal yollarla çözmeleri için bazı besinler vardır. İşte ağız kokusu önleyen besinler...

2 | 10

ÇİNKOLU SAKIZ

Çinkolu sakız diş aralarındaki dil yüzeyindeki kötü bakterileri azaltır.

3 | 10

YOĞURT

Özellikle gece tüketildiğinde ertesi sabah yaşanan ağız kokusunu önler. Mide yemek borusu ve ağız içindeki atıkları temizlemede etkilidir. Düzenli tüketildiğinden ağız kokusu problemi tamamen ortadan kalkar.

4 | 10

KARANFİL

Restoranlarda yemeklerden sonra verilen karanfil içerdiği mentol maddesi hem ağız kokusunu giderir hem ağzı sağlığını olumlu etkiler.

5 | 10

TARÇIN

Ağız içi anfeksiyon ve bakterileri azaltmada etkili olan tarçın çiğ olarak tüketildiğinde gün boyu ağzı kokusunu önler.

6 | 10

KAHVE

Gıda atıkları sülfür bileşeninin oluşmasına neden olur. Bu atıklar kötü kokuya neden olur. Yüksek antioksidan içeren kahve ağız içindeki bu maddenin çözülmesini sağlar.

7 | 10

MAYDANOZ VE NANE

Çiğ oalrak tüketilmesi gereken bu iki bitki ağız içini temizleyen doğal besinlerden en etkili olanlarıdır.

8 | 10

LİMON

Çözücü maddeler sayesinde ağız içindeki enfeksiyonlu bakterileri azaltarak ağzı ve diş sağlığını olumlu etkilemenin yanı sıra yemek atıklarının bıraktığı kokuyu da giderir.

9 | 10

ELMA

İçerdiği lif sayesinde tükürük bezlerinin daha sağlıklı çalışmasını destekler. Aynı zamanda yemek borusundan mideye kadar enfeksiyonlu bakteri sayısını azlatığından temiz bir nefes alıp vermeye yardımcı olur.

10 | 10

PEYNİR

Yemekten sonra bir parça peynir ağız içindeki asit oranını düşürdüğünden çürük oluşumunu önler. Aynı zamanda peynir tükürük içindeki ait oranını da dengelediğinden oluşma ihtimali olan bakteri sayısını azaltır.


X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.