Zonguldak'ın yöresel yiyeceklerinden kara lahanadan yapılan mancar yemeği, sosyal medyada 'Korona katili mancar' paylaşımıyla ilgi odağı oldu. Diyetisyen Gizem Güneş, kara lahanın A,C ve K vitaminleri deposu olduğunu söyleyerek, "Kara lahana da acı biberden sonra en güçlü C vitamini deposu. Dolayısıyla çok güzel tüketebilirsiniz" dedi.
Giriş Tarihi: 14.03.2020 20:24 Güncelleme Tarihi: 14.03.2020 20:24
Bu bir antibiyotik yemektir. Birçok şeye iyi geliyor. Bağışıklığı güçlendiriyor. Bugünlerde koronavirüs olduğu dönemde lahananın yemeği ve çorbası tüketilmelidir" dedi. Restorana mancar yemeğe gelen Serkan Dirican ise, "Ben de mancar yemeğe geldim. Bağışıklık sistemini güçlendirdiğini biliyorum. Gündemimizde koronavirüsü var. Biz burada çok tüketiyoruz. Lezzeti harikadır. Bu aralar insanlar çok yiyor yemeğini" diye konuştu.
DHA