Beef Wellington nedir? Pratik hazırlanan Beef Wellington tarifi
İngiliz klasiği bir yemek olan Beef Wellington, ülkemizde de çok sevilerek tüketilir. Özellikle et yemeği sevenler için güzel bir yemek olan Beef Wellington tarifinin pratik halini sizler için paylaştık.
Giriş Tarihi : Son Güncelleme :
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
İngiliz klasiği bir yemek olan Beef Wellington, ülkemizde de çok sevilerek tüketilir. Özellikle et yemeği sevenler için güzel bir yemek olan Beef Wellington tarifinin pratik halini sizler için paylaştık.
Kolay hazırlanan ve lezzeti dillere destan olan Beef Wellington tarifini haberimizde bulabilirsiniz. Beef Wellington yemeğini sevdiklerinize sunarak onlara güzel bir sofra hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler: -800 gram bütün bonfile -3 yemek kaşığı zeytinyağı -1/2 tatlı kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
-1/2 tatlı kaşığı ince çekilmiş deniz tuzu -1 tatlı kaşığı -3/4 su bardağı ceviz içi -300 gram kültür mantarı
-1 yemek kaşığı zeytinyağı -1/2 çay kaşığı toz kişniş -1/2 çay kaşığı tuz -1/2 çay kaşığı karabiber
-8 dilim biberli füme et -6 adet milföy hamuru -1 adet yumurta sarısı
Yapılışı: Bütün bonfilenin yağ ve sinir kısımlarını alın. Taze çekilmiş tane karabiber ve ince çekilmiş deniz tuzu ilavesiyle tatlandırın. Zeytinyağını kalın tabanlı, ızgara izli döküm bir tavada kızdırın. Bütün bonfileyi yüksek ateşte aralarda çevirerek mühürleyin. Dış kısmı kabuk tutup kızaran ve suyu yani lezzeti içinde kalan bonfileyi kısa süre mühürledikten sonra ocaktan alın. Üzerine hardal sürüp bir kenarda dinlendirin.
Ceviz içini bıçakla kıyın ya da mutfak robotunda küçük parçalar haline getirin. Üzerlerini nemli bir bezle sildiğiniz mantarları oldukça küçük küpler halinde doğrayın. Hatta ceviz kırıklarıyla uyumlu olana kadar küçültün. Bonfileyi mühürlediğiniz tavaya çok az miktarda zeytinyağı alıp kızdırın. Ceviz içi ve doğranmış mantarları yüksek ateşte suyunu çekene kadar kavurun.
Toz kişniş, tuz ve karabiber ilavesiyle tatlandırın. Soğuması için ocaktan alıp kısa bir süre bekletin. Oda ısısında çözdürdüğünüz milföy hamurlarını hafifçe unlanmış mutfak tezgahı üzerinde yan yana dizin. Merdane yardımıyla hafifçe bastırıp dikdörtgen şeklinde açın.
Biberli füme et dilimlerini birbirini üzerine gelecek şekilde yan yana dizin. Üzerine cevizli ve mantarlı karışımı yayın. Orta kısmına mühürlenmiş bonfileyi oturtun.
Kenarda kalan milföy hamurlarını yukarıya doğru kaldırıp bonfileyi rulo şeklinde sarın. Hamurların birleşme çizgisini alt tarafta bırakacak şekilde yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Kenar kısımlarını bastırarak kapatın.
Küçük bir kapta hazırladığınız çırpılmış yumurta sarısı ve zeytinyağını milföy hamurunun üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında orta pişmiş olması için 20-25 dakika fırınlayın. Fırından çıkarttıktan sonra bir süre dinlendirdikten, daha sonra dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.