Bazı otları kurutulmuş halde tüketiriz. Ancak fesleğen, kişniş ve maydanozu taze tüketmek gerekiyor. Taze tüketilmesi gereken otları düzgün saklamakta oldukça önemli. Peki, bu otlar nasıl taze saklanır? İşte bunun cevabı haberimizde!
Giriş Tarihi : Son Güncelleme :
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
Fesleğen, tartışmasız tazesinin kurutulmuşundan daha lezzetli olduğu bilinen bir ottur.
Yemek uzmanları, kurutulmuş fesleğenin tadının hiçbir şeye benzemediğini ve tamamen para kaybı olduğunu söylüyorlar.
Taze fesleğen ise öyle güçlü bir aromaya sahiptir ki içerisine girdiği soslara, salatalara, kızartmalara ve yemeklere ayrı bir lezzet verir.
Kişniş Kişniş kurutulduğunda bir miktar tadını korur ancak tazesindeki o aroma ve lezzeti kurutulmuşunda asla bulamazsınız.
Kişniş kolay büyüyüp hemen toplanmazsa tazeliğini ve canlılığını yitirebilir.
Ancak toplandıktan sonra uygun şekilde saklanırsa birkaç hafta buzdolabında kalabilir.
Ancak toplandıktan sonra uygun şekilde saklanırsa birkaç hafta buzdolabında kalabilir.
Maydanoz Kurutulmuş maydanoz, pek çok yemekte kullanılabiliyor ancak bir tarifte taze maydanoz kullanmanız isteniyorsa bunun yerine asla kurutulmuş olanını kullanmayın.
Taze maydanoz, güçlü bir aromaya sahiptir ve salatalara çok yakışır.
Ayrıca taze maydanoz sindirim için de yararlıdır.
Yemekten sonra taze maydanoz çiğnemek, sarımsak ve soğan gibi aromatik gıdalardan kaynaklanan ağız kokusu ile mücadeleye de yardımcı olabilir.
Taze ot doğru şekilde nasıl saklanır?
Bitkini gövdesindeki tüm ipler, kesin ve bağı su dolu bir kabın içerisine dik şekilde yerleştirerek buzdolabına koyun.
Bitkilerin aromalarından daha uzun süre faydalanmak istiyorsanız yaprak ve saplarını buz küpleri içerisine yerleştirerek su ve zeyintinyağı ile de dondurabilirsiniz.