Çilek reçeli nasıl yapılır? Pratik reçel yapımı

Kahvaltıların vazgeçilmez ve sevilen tatlarından biri olan çilek reçeli büyükten küçüğe herkesin sevgilisidir. Reçel çeşitleri içinde en sevileni diyebileceğimiz çilek reçelinin kolay tarifini derledik.

Kahvaltıların vazgeçilmez ve sevilen tatlarından biri olan çilek reçeli büyükten küçüğe herkesin sevgilisidir. Reçel çeşitleri içinde en sevileni diyebileceğimiz çilek reçelinin kolay tarifini derledik.

2 | 10

Evinizde pratik bir şekilde ve lezzetli çilek reçeli yapmanız mümkündür. Kahvaltılarda çilek reçelini sevdiklerinizin beğenisine sunarak, hep birlikte afiyetle yiyebilirsiniz.

3 | 10

Malzemeler:
4 kilo Çilek
2 kilo Şeker
1 tatlı kaşığı margarin veya tereyağı
Yarım limon suyu

4 | 10

Yapılışı:
Öncelikle Çilekler ayıklanır, yaprakları temizlenir ve güzelce yıkanır.
Tencereye yarısı konulur ve şekerin yarısı eşit şekilde yayılır.
Kalan Çilekler de konulup kalan çilek de eşit yayılır.

5 | 10

Reçele lezzet verecek kendi öz suyunu salması için 1 gece kapağı kapalı serin ortamda bekletilir.
Suyunu salmış Çilekler ocağın üstüne alınır ve orta ateşte kaynamaya bırakılır.
İyice kaynamaya başlayınca en ufak göze alınır ve kısık ateşte yavaş yavaş kaynayıp pişmeye bırakılır.

6 | 10

Ara ara mutlaka karıştırılır. Reçelin yavaş yavaş uzun süre pişmesi gerekiyor. Pişerken kesinlikle kapağını asla kapatmayın.
Çilekler yumuşayıp yavaş yavaş artık reçel olmaya başladığı zaman köpüğü gidip pişince sıfır köpük olsun diye az miktar katı yağ eklenir, zaten hiç bir şekilde belli olmuyor ama çok fayda ediyor. Koymak istemeyen koymayabilir hiçbir sıkıntı olmaz.

7 | 10

O şekilde de 5-10 dakika kaynayınca yavaş yavaş suyu azalmaya başlayan kıvama gelen reçele limon suyu ilave edilir ve 5-10 dakika daha o şekilde kaynatılır.

8 | 10

Bayağı su bıraktığı için yine de biraz koyu sulu kalacak ama limon suyu da ilave ettiğimiz için sonradan soğuyunca kıvama geleceğini hesap ederek suyunu çok aşırı fazla çektirmemeye dikkat edin. Ama tam kıvama gelmeden de tam pişmeden kapatmayın.

9 | 10

Reçel olduktan sonra sıcak sıcak özellikle kuru temiz kavanozlara doldurulur asla su olmaması gerekir. Sonra kuru kapak ile iyice sıkılır ve ters çevrilir. Soğuyunca hazır.

10 | 10

Kapağı tutmuş olan reçelleri Uzun süre muhafaza muhafaza edebilirsiniz. Hemen tüketecekseniz Soğumadan kavanozlara koyup asla ağzını kapatmayın, yoksa küflenme yapar.


X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.