Dinginlik veren meyve: Passiflora nedir, nelere iyi gelir, nasıl tüketilmeli?
Passiflora meyvesi (Çarkıfelek) nelere iyi gelir? Passiflora meyvesi(Çarkıfelek) faydaları nelerdir? Passiflora meyvesi (Çarkıfelek) aç karnına tüketilir mi? Güçlü bir antioksidan olan kaynağı olan ve daha birçok sağlık sorununa deva olarak görülen Passiflora meyvesi ne kadar tüketilmeli? İşte doğal antioksidan, insülin direnci düşüren Passiflora meyvesi ve faydaları…
Giriş Tarihi : Son Güncelleme :
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
Dinginlik veren meyve: Passiflora (Çarkıfelek meyvesi)
Egzotik mor bir meyve olan Passiflora (Çarkıfelek) meyvesi kendine has tadı ve ilginç adı ile dikkat çekmektedir. A ve C vitamini açısından sağlık deposu olan bu meyve aynı zamanda antioksidan ve lif bakımından zengindir. Peki, Passiflora meyvesi (Çarkıfelek) nedir, nerelerde kullanılır? Passiflora meyvesi (Çarkıfelek) nasıl yenir faydaları nelerdir, neye iyi gelir?
Dinginlik veren meyve: Passiflora (Çarkıfelek meyvesi)
PASSİFLORA MEYVESİ (ÇARKIFELEK) NEDİR?
Passiflora meyvesi, Güney Amerika, Avustralya, Güney Afrika ve Hindistan da dahil olmak üzere sıcak iklimlerde yetişen Passiflora olarak bilinen çiçekli bir tropikal meyvedir.
PASSİFLORA MEYVESİ NERELERDE KULLANILIR?
Passiflora meyvesi, sert bir kabuk içinde yumuşak bir hamur ve çok sayıda tohum içerir. Passiflora meyvesi tohumları ve posasını yenebilir, suyunu sıkılabilir veya diğer meyve sularına eklenebilir.
Dinginlik veren meyve: Passiflora (Çarkıfelek meyvesi)
PASSİFLORA MEYVESİ NASIL YENİR?
Çarkıfelek meyvesini çiğ olarak yemek için ikiye bölün ve bir kaşık kullanarak posayı kabuğundan çıkarın. Kabuğu yenmez, bununla birlikte çekirdekleri dahil meyvesi tüketilebilir.
Passiflora meyvesi posasını bir süzgeç veya tülbentten geçirin, tohumları çıkarın ve suyunu çeşitli şekillerde kullanabilirsiniz, örneğin:
-İçecek yapmak için su ve şekerle karıştırmak -Passiflora meyve suyunu portakal veya ananas gibi diğer meyve sularına eklemek -Suyunu diğer meyvelerle yoğurda eklemek -Soslar veya tatlılarda kullanmak -Reçel yapımı -Passiflora meyvesi konserve yapmak için uygun değildir ancak dondurularak daha sonraki zamanlarda tüketilebilir.
Dinginlik veren meyve: Passiflora (Çarkıfelek meyvesi)
Passiflora meyvesi, sağlıklı beslenme profiline sahip faydalı bir meyvedir. Cilt, görme ve bağışıklık sistemi için önemli olan A vitaminini ve önemli bir antioksidan olan C vitaminini yüksek oranda içerir.
Dinginlik veren meyve: Passiflora (Çarkıfelek meyvesi)
ANTİOKSİDANLAR AÇISINDAN ZENGİNDİR
Passiflora meyvesi, vücuttaki zararlı serbest radikalleri temizlemeye yardımcı olan bileşikler olan antioksidanlar açısından zengindir. Bu durum da kalp hastalığı ve Alzheimer hastalığı gibi durumlardan korunmanızı sağladığını gösterir. Aynı zamanda stresi ve vücuttaki iltihabı azaltır.