Yapılışı:
Köfteyi yoğurmadan önce içi hazırlanmalı çünkü için yağının donması köftelerin daha kolay dolmasını sağlar.
İçi için: Yayvan reflon tavaya tereyağını, irmiği koyun ve üzerine elle su serpip yoğurun. Kıymayı, salçayı, tuzu, karabiberi de koyup iyice yoğurmaya devam edin. Yapışıyorsa biraz un koyabilirsiniz.
Elinizle yumurta kadar köfte koparın, yuvarlayın, ortasını elinizle delip çevre çevre açıp içten biraz koyup büze büze elinizde çevirin. Ağzı kapanınca bir tepsiye sıralayın, diğerlerine de aynı işlemi yapın. Sonra kızartma yağını ısıtın, arkalı önlü köfteleri dağıtmadan kızartın.
Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Yayınları/İstanbul'un 100 Lezzeti-Nilgün Tatlı