Fırında sütlaç nasıl yapılır? Pratik fırın sütlaç tarifi
Geleneksel Türk tatlılarından biri olan sütlaç, en çok tercih edilen lezzetler arasında yer alır. Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden sütlacın fırında nasıl pişirildiği ise araştırılıyor. Hem lezzetli olan hem de pratik bir şekilde hazırlanan fırın sütlaç tarifini sizler için derledik.
Hem hafif olan hem de içerisinde süt bulunduğu için sağlığa faydalı tatlılardan sütlaç oldukça sevilir. Fırında sütlacın üstü yandığından daha da lezzetli olur. Peki fırında sütlaç nasıl hazırlanır ve servis edilir?
Malzemeler:
-Yarım su bardağı pirinç
-1 su bardağı su
-5 su bardağı süt
-2 çorba kaşığı nişasta
-1 paket vanilya
-1.5 su bardağı toz şeker
-1 yumurta sarısı
Yapılışı:
Pirinci yarım saat ılık suda bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. 1 bardak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
Süt, vanilya ve şekeri ekleyip pirinç iyice yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Nişastayı 2-3 kaşık suyla ezip sütlaca ilave edin. 4-5 dakika daha karıştırarak kaynatın.
Bir kapta yumurta sarısını çırpın. 1 kepçe sütlaç ekleyin. Karışımı sütlaca ilave edip karıştırın. Bir taşım daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın.
Sütlacı kaselere paylaştırıp fırın tepsisine dizin. Tepsiye kaselerin yarısına gelecek kadar su ekleyin.
Önceden ısıtılmış 200 derece kızgın fırında sütlaçların üzeri kızarana kadar fırınlayın.
Afiyet olsun...