HaberlerGaleri Güllaç nasıl yapılır? Güllaç yapımı için malzemeler neler?
Güllaç nasıl yapılır? Güllaç yapımı için malzemeler neler?
Ramazan ayı denince akla ilk gelen tatlılardan olan güllaç için araştırmalar başladı. Hem yapımı kolay olan hem de lezzeti ile çok sevilen güllaç Ramazan sofralarının olmazsa olmazı. Peki güllaç nasıl yapılır? Güllaç için gereken malzemeler nelerdir? İşte en güzel ve lezzetli güllaç tarifi...
Giriş Tarihi : Son Güncelleme :
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
Ramazan sofralarının en sevilen tatlarından biri olan güllaç yapımının kolaylığı ile de tercih ediliyor. Peki evde güllaç nasıl yapılır? Güllaç için malzemeler nelerdir? İşte evde güllaç yapımı...
12 yaprak güllaç İki buçuk litre süt İki buçuk su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1 çay bardağı gülsuyu 2 su bardağı dövülmüş ceviz
SÜSLEMEK İÇİN:
Toz antep fıstığı Kiraz şekerlemesi Bu tarif 12 kişiliktir.
GÜLLAÇ NASIL YAPILIR? Güllaç için önce; süt, toz şeker ve vanilyayı bir tencerede kaynatın. Daha sonra büyükçe bir tepsiye boşaltın. Gülsuyu ilave edip karıştırın.
Güllaç yapraklarının yarısını tek tek süte batırın ve ayrı bir tepsiye üst üste yayın. Ortasına ceviz serpin. Kalan güllaçları da aynı şekilde süte batırıp, cevizin üzerine üst üste yerleştirin.
Tepsideki sütlü karışımı güllacın üzerine dökün ve 15 dakika bekletin.
Ardından istediğiniz şekilde kesin. Üzerini toz antep fıstığı ve kiraz şekerlemesi ile süsleyip servis yapın.
GÜLLAÇ YAPMANIN PÜF NOKTASI *Güllaç yaprağı sütle iyice yumuşamalı. *Gül suyu yerine nar suyu da kullanılabilir. *Güllacın arasına ceviz koyuyorsanız tatlıyı aynı gün bitirmelisiniz. Aksi halde tatlı kararır.