İFTAR MENÜ FİKİRLERİ 2024 | Bugün ne pişirsem? Çorba, ana yemek, tatlı tarifleri! Kolay, pratik, ekonomik, hızlı yemek tarifleri...
İftar menü fikirleri Ramazan'ın en çok araştırılan konuları arasında yer alıyor. On bir ayın sultanı Ramazan'da sofralarımız şenleniyor, sofralarda buluşuluyor. Böyle olunca 29 gün boyunca akıllardan hiç düşmeyen soru ise "Bugün ne pişirsem?" oluyor. Peki bugün iftarda ne pişirsem? İşte kolay, pratik, ekonomik, hızlı yemek tarifleri...
HABER MERKEZİ
Giriş Tarihi : Son Güncelleme :
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif'in gelişiyle birlikte iftar menüsü fikirleri merak konusu oldu. 29 gün tutulacak olan oruçlarda Müslümanlar iftar sofralarında bir araya gelecek. Peki iftarda ne pişirsem? İşte iftar için çorba, ana yemek, salata ve tatlı fikirleri...
Şehriye çorbası nasıl yapılır sorusunun detayların geçmeden önce, şehriye çorbası tarifinde verdiğimiz tel şehriyeyi isteğe bağlı olarak arpa şehriye ile de değiştirebilirsiniz. Eğer arpa şehriye kullanacak olursanız aynı ölçüde kullanabilirsiniz.
YAPILIŞI
Hasta çorbalarının başında gelen şehriye çorbası, hem bir şifa kaynağı hem de hafif bir çorba olduğu için en çok tercih edilenlerden biridir. Şimdi, şehriye çorbası nasıl yapılır sorusunun detaylarına geçelim. 2 litre suyunuzu kaynatın. Suyunuz kaynarken domateslerin kabuklarını soyun ve çok ufak doğrayın. Tencerenize sıvı yağı alıp ısıtın. Isınan yağınızın üzerine domateslerinizi ekleyip 2-3 dakika yağda kavurun. Kavrulan domateslerinizin üzerine salçanızı da ekleyip kavurmaya devam edin. Domatesler kedini salıp iyice kavrulunca sıcak suyunuzu yavaş yavaş ekleyiniz. Burada dikkat etmeniz nokta sıcak suyunuzu eklerken karıştırmaya devam etmelisiniz ki salçanız topaklanmasın. Suyun tamamını ekledikten sonra tuz ve istediğiniz baharatları ekleyin ve kaynamaya bırakın. Suyunuz kaynayınca tel şehriyeyi size verdiğimiz ölçüde ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin. Şehriyeleriniz yumuşayınca ve çorbanız kıvam alınca ince ince kıydığınız maydanozları çorbanıza ilave edin ve iki taşım kaynatıp ocağın altını kapatın. Limon sıkarak ya da yanında limon ile servis edebilirsiniz.
ETLİ BEZELYE YEMEĞİ NASIL YAPILIR?
MALZEMELER
*250 gram dana eti
*1 adet kuru soğan
*3 adet orta boy patates
*1 adet orta boy havuç
*Yarım kg ayıklanmış taze bezelye (dondurulmuş da olur)
*2,5 çorba kaşığı sıvıyağ
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı kırmızı toz biber
*Yarım çay kaşığı karabiber
*Yarım çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
İlk olarak 250 gram dana etini kuşbaşı doğrayın ve kenara alın. 1 adet orta boy havucu yuvarlak veya küp küp (çok küçük olmasın) doğrayın. 3 adet orta boy patatesi de küp küp doğrayın ve kenara alın. Uygun bir tencereye2,5 çorba kaşığı sıvıyağı alın. İsteğe göre tereyağı da kullanabilirsiniz. 1 adet kuru soğanı yemeklik doğrayın ve yağın içerisine alın. Soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar pembeleştikten sonra kuşbaşı doğramış olduğunuz 250 gram dana etini tencere alın. Soğanı ve etleri yaklaşık 3-4 dakika orta ateşte kavurun. Daha sonra küp küp doğradığınız patatesi ve havucu tencerenize alın. 2 dakika boyunca orta ateşte kavurun ve malzemelerin harmanlanmasını sağlayın. 1 yemek kaşığı biber salçasını ve 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin. ( isteğe göre salçanın tamamını domates veya tamamını biber salçası olarak kullanabilirsiniz.) 1 tatlı kaşığı tuzu, 1 çay kaşığı toz biberi, yarım çay kaşığı karabiberi ve yarım çay kaşığı pul biberi yemeğe ekleyin. (damak tadınıza göre istediğiniz baharatı ekleyip çıkarabilirsiniz.) Yarım kg ayıklanmış bezelyeyi de ekleyin. Son olarak 2 su bardağı sıcak suyu tencereye ilâve edin. (1 su bardağı:200 ml) Orta ateşte 5-6 dakika kaynadıktan sonra kısık ateşte 25-30 dakika pişirin.
PRATİK TANE TANE PİRİNÇ PİLAVI
MALZEMELER
*2 su bardağı pirinç
*3 su bardağı kaynamış su
*2 yemek kaşığı sıvıyağ
*3 yemek kaşığı dolusu tereyağı
*1 et bulyon (isteğe göre)
*1 tatlı kaşığı tuz
AŞÇININ NOTU
Yağ eridikten sonra yıkanmış pirinçleri tencereye alın. Pirinç taneleri sertleşene kadar kavurun. Pirinçleri kavururken birkaç damla limonun suyunu sıkmanız pirinçlerin parlamasına yararken, pirinçleri iyice karıştırmanız da pilavınızın tane tane olmasını sağlayacaktır. Pilav piştikten sonra bir sofra bezine sarıp yarım saat kadar demlendirmeniz, pilavınızın dinlenmesini sağlayacaktır. Pilav kısık ateşte kapağı kapalı şekilde yaklaşık 20 dakika pişirilmelidir. Pişerken pilavı karıştırmamaya dikkat edin. Dilerseniz arpa veya tel şeriyeyi yağ eridikten sonra tencereye ekleyebilirsiniz. Farklı bir pilav yapmak isterseniz baharat, konserve mısır, havuç ve bezelye ekleyerek de pişirebilirsiniz. Sade pilavı didiklenmiş tavuk, fasulye ve ya nohutla birlikte servis yapabilirsiniz.
YAPILIŞI
Pirinci pişirmeden birkaç saat önce tuzlu sıcak suda bekletin. Pirinçleri yıkayın ve süzün. Yağları pilav tenceresine alın. Yağ eridikten sonra pirinçleri pilav tenceresine alın. Pirinçleri pembeleşene kadar yaklaşık 5 dakika kavurun. Üzerine birkaç damla limon suyu sıkıp kavurmaya devam edin. Bulyonu pilavın kaynamış suyunda eritin ve tencereye dökün, tuzunu da ekleyip iyice karıştırın. Tencerenin ağzını kapatın, kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin. Pilav suyunu çektikten sonra bir sofra bezine sarın ve yarım saat kadar demlendirin. Tane tane pirinç pilavınızı istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
CACIK TARİFİ
Malzemeler:
*2 su bardağı yağsız ve kaymaksız yoğurt
*10-12 dal nane
*2 adet büyük boy salatalık
*2-3 diş sarmısak
*Yeteri kadar su
*Tuz
CACIK YAPILIŞI:
Yoğurdu derin bir kapta iyice çırpın. Kıyılmış nane ve salatalığı ilave edin. Dövülmüş sarmısağı ekleyip, tuzunu da ayarladıktan sonra, istediğiniz kıvama göre suyunu katın. Çırpıcı ile iyice çırptıktan sonra servis yapın.