Kandil simidi nasıl yapılır? Mahlepli kandil simidi tarifi
Kadir Gecesi'nde kandil simidi yapılır ve eşe dosta da dağıtılarak tüketilir. Peki mahlepli kandil simidi nasıl yapılır? Kolayca hazırlayacağınız, yumuşacık ve ağızda dağılan kandil simidi tarifini derledik.
Giriş Tarihi : Son Güncelleme :
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
Kadir Gecesi'nde kandil simidi yapılır ve eşe dosta da dağıtılarak tüketilir. Peki mahlepli kandil simidi nasıl yapılır? Kolayca hazırlayacağınız, yumuşacık ve ağızda dağılan kandil simidi tarifini derledik.
Yarın 2019 yılı Kandil Gecesi idrak edilecek. Kandil denildiğinde akla ilk gelen lezzetlerden biri kandil simidi oluyor. Yarın yapmak için pratik hazırlanan kandil simidinin tarifi araştırılıyor.
Malzemeler: 4.5 su bardağı un 125 gr eritilmiş tereyağı ya da margarin
1 çay bardağı sıvı yağ 1 yumurta 1.5 çay bardağı sulu yerinden yoğurt
1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı mahlep 1 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı şeker
Üzeri için Yumurta Susam
Yapılışı: Bir kapta ya da büyük bir kasede un ve kabartma tozu haricindeki tüm malzemeleri ekleyelim. Karışıma elenmiş unu azar azar ekleyip kabartma tozunu da ekleyelim ve yoğuralım.
Kulak memesi yumuşaklığında olmalı. Yoğurduktan sonra 5 dk kadar dinlendirelim.
Bu arada yumurta ve susamı kaselerde hazırlayalım. Elimizle hamura simit şekli verelim ve yumurtaya batırıp oradan da susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim