Günümüzün en tehlikeli ve en korkulan hastalıklarının başında yer alan kanserin doğru beslenme ile yenilebileceği uzmanlar tarafından belirtiliyor. Peki kansere iyi gelen, kanserle savaşan besinler nelerdir?
Giriş Tarihi : Son Güncelleme :
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
Kanser günümüzün en tehlikeli hastalıkları arasında insanları tehdit etmeye devam ederken, uzmanlar her hastalık gibi kanserin de doğru beslenmeyle yenilebileceğini ifade etti. Belki de sadece tadını sevmediğiniz için tüketmediğiniz içecek ve yiyeceklerin kansere savaş açtığını biliyor muydunuz?
Modern çağda en sık görülen hastalıkların başında kanser geliyor. Vücuttaki bazı organ ve doku hücrelerinin kontrolden çıkıp düzensizliğe yönelerek bozulmasıyla oluşan kanser, günümüzde her üç kişiden birinin hayatını tehdit ediyor. Uzmanlar, çağın vebası kanserin hızla yayıldığını belirterek şu uyarılarda bulunuyor:
20 MİLYON HASTA
2020'de dünyada 20 milyon kanser hastası olacağı öngörülüyor. Kadınlarda en sık meme ve rahim, erkeklerde ise prostat ve akciğer kanseri görülüyor. Akciğer, kalın barsak kanseri, lenfoma ve lösemi, kadınlarda rahim ağzı ve gırtlak kanserleri de diğer sık karşılaşılan kanserleri oluşturuyor.
Rakamlar korkutucu olsa da erken tanı ve koruyucu tedbirler ile birçok kanser türü yüzde 94 oranında önlenebiliyor..Bunun için düzenli kontroller ile kanserin erken teşhis edilmesi hayati önem taşıyor. Kemoterapi, radyoterapi ve cerrahi operasyonların uygulandığı tedaviler, kişiye göre farklılık gösteriyor..
NEDEN OLUR?
Bilimsel araştırmalara göre kanser, yüzde 85 dış etkenlerden kaynaklanıyor. Bunları sigara, enfeksiyonlar, sağlıksız beslenme, hareket azlığı ve fazla kilolu olmak oluşturuyor.
Kalıtsal nedenler ve bağışıklık yetersizlikleri gibi iç etkenler de kansere neden olabiliyor.
YEŞİL ÇAY MUCİZESİ Kabseri önlemede şüphesiz sağlıklı beslenme büyük önem taşıyor. Uzmanlar, kanseri önleyen besinleri şöyle sıralıyor: NAR: Kalınbağırsak, lösemi, meme ve prostat kanserlerine karşı fayda gösterir. DOMATES: Prostat, akciğer ve mide kanseri riskini azaltır. Pişmiş hali daha faydalıdır.
ZERDEÇAL: Ağız, idrar torbası, mide, rahim ağzı, kalınbağırsak ve cilt kanserlerine karşı korur. Günde 2 tatlı kaşığı tüketilmesi yararlıdır.
DUTSU MEYVELER: Ağız, yemek borusu ve kalınbağırsak kanserine karşı koruyucudur..
SARIMSAK: Mide, kalınbağırsak, yemek borusu ve prostat kanserine karşı korur. ZEYTİNYAĞI: Meme, yumurtalık, mide ve akciğer kanserine karşı koruyucudur. YEŞİL ÇAY: Karaciğer, prostat, akciğer ve pankreas kanserine karşı koruyucu etkisi var. ZENCEFİL: Taze kök şekli ile tüketmek gerekir..