Kolay hazırlanabilen ve lezzetli içli köfte nasıl yapılır?
Lezzeti dillere destan olan içli köftenin tarifi sıklıkla araştırılıyor. Yapımı zahmetli olsa da yerken buna değer denilen içli köftenin kolay yapılabilen tarifini sizler için derledik.
Giriş Tarihi : Son Güncelleme :
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
Lezzeti dillere destan olan içli köftenin tarifi sıklıkla araştırılıyor. Yapımı zahmetli olsa da yerken buna değer denilen içli köftenin kolay yapılabilen tarifini sizler için derledik.
Farklı yörelere göre içerisine konulan malzemelerin farklılık gösterdiği içli köfte her haliyle çok güzel tatlardan biridir. Kıyma ve soğanla hazırlanan içli köftenin nasıl yapıldığını haberimizde bulabilirsiniz.
Dışı için; 1.5 su bardağı ince köftelik bulgur 1 çay bardağı irmik 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı biber salçası 1 su bardağından biraz az un 1 çay kaşığı tuz 1 su bardağı soğuk su
İçi için; 2 yemek kaşığı sıvı yağ 300 gr kıyma 3 orta boy soğan Yarım tatlı kaşığı salça
Yarım demek maydanoz 1 küçük çay bardağı küçük parçalı ceviz (isteğe bağlı) Tuz Pul biber Karabiber (baharatlar ve tuz isteğe göre ayarlanabilir.)
Kızartmak için; Sıvı yağ
Yapılışı: Soğanlar ince ince doğranır. Tavaya sıvı yağ alınıp soğanlar eklenir ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulan soğanlara Kıyma eklenir suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kavrulur. Daha sonra salça eklenir 3 dk daha kavrulur. Biraz su eklenir tekrar (yumuşak kalması gerekiyor kuru olmamalı).
Baharatlar, tuz, ceviz ve ince kıyılmış maydanoz eklenip ocağın altı kapatılır. Soğumaya bırakılır. İnce bulgur 1 bardak soğuk su ile kısır yapar gibi ıslatılır. Suyu çekilince irmik salça baharatlar tuz eklenip 15 dk boyunca azar azar suyu eklenip iyice yoğurulur.
Daha sonra un eklenir 5 dk daha yoğurulur. Ele alınıp yuvarlandığında dağılmıyorsa tamamdır. Ele yapışabilir. Eller iyice yıkanır tekrar hamur ele alındığında yapışmaz.
Cevizden biraz daha büyük parçalar alınıp baş parmak ile ara ara su alınarak içi ince bir şekilde açılır. İç koyulur ve yukarı doğru limon şeklinde uzatılır. Hepsine aynı işlem uygulanır.
Biten içli köfteler kızgın 1 bardak sıvı yağda kızartılır. Bu ölçüden ortalama 18 adet çıkıyor. Yenilecek kısmı kızartılabilir, kalanı saklama kabı içerisinde derin dondurucuda saklanabilir.
Haşlamak istiyorsanız bir tencerede kaynayan sıcak suya 2-3 parça küçük limon tuzu ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. İçli köfteleri içine bırakın. Haşlanan içli köfte üste çıkacaktır.Afiyet olsun.