TTEOKBOKKİ HAZIRLANIŞI
Dondurulmuş pirinç keklerini çözülmesi için en az 30 dakika kadar soğuk suda bekletin. Süre bitiminde tüm pirinç keklerini tek tek birbirinden ayırın ve bir süzgeç yardımıyla sudan geçirip, bir kenarda bekletin. Taze pirinç keki kullanacaksanız, suda bekletmenize gerek yok.
Küçük bir kasede gochujang, soya sosu ve sarımsak ezmesini çırparak karıştırın. Hazırladığınız sos karışımını bir kenarda bekletin.
2.5 su bardağı kadar balık suyunu, sebze suyunu veya yalnızca suyu bir tencereye boşaltın ve yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başladıktan sonra hazırladığınız sos karışımını tencereye döküp güzelce karıştırın. Karışımı yaklaşık 5 dakika orta dereceli ateşte kendi halinde kaynamaya bırakın.
Ardından sırasıyla pirinç keklerini, havuç, soğan ve lahana dilimlerini tencereye ilave edin ve ara sıra dikkatlice karıştırarak, yaklaşık 8 -10 dakika daha orta dereceli ateşte kaynatmayı sürdürün. Son olarak yeşil soğanları tencereye ilave edin ve 1-2 dakika daha tüm malzemeleri karıştırarak pişirdikten sonra ocağın altını kapatın. (Pişirme sürecinin sonunda sosun kıvamı iyice yoğunlaşmış olacaktır.)
Üzerine susam taneleri ve yeşil soğan dilimleri serpiştirip, dilerseniz katı pişmiş yumurta dilimleri ile birlikte çok bekletmeden sıcakken servis edin.
Şimdiden afiyet olsun...