Kümesinde angut ördekleri bulunan şahsa cezai yaptırım uygulandı
Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde kümesinde 6 adet avlanması yasak olan angut bulunan şahsa cezai işlem uygulandı. Jandarma tarafından el konulan angut ördekleri Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.
İHA
Giriş Tarihi : Son Güncelleme :
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
Saruhanlı İlçe Jandarma Komutanlığı Halitpaşa Jandarma Karakol Komutanlığı tarafından bugün saat 17.30 sıralarında gerçekleştirilen önleyici kolluk devriyesi esnasında Büyükbelen Mahallesi Damlaraltı mevkiinde bulunan M.G.(36) isimli şahsa ait kümeste 6 adet angut ördeği tespit edilerek Manisa Milli Parklar ekipleri ile birlikte muhafaza altına alındı.
Muhafaza altına alınan ördekleri daha sonra kontrollü bir şekilde Halitpaşa Jandarma Karakol Komutanlığına götürüldü. M.G. isimli şahsa, Milli Parklar ekipleri tarafından gerekli idari yaptırım uygulanırken, 6 adet angut Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.
Angut ya da angıt kuşu, yabani bir ördek türü. Görünüşleri kazı andıran angut kuşları Avrupa'nın Güneydoğusu ile başlayıp, Çin'e dek olan bölgenin tümünde yaşayabilir. Angut kuşu, ördek ailesinden geldiği için eti yenilebiliyor.
Angut kuşları ülkemizde Güneydoğu Anadolu Bölgesi haricinde, hemen hemen her yerde bulunmaktadır. Genellikle Trakya ve Göller Bölgesi ve Marmara Bölgesinde kuluçkaya yatan angut kuşları, yuvalarına 8 ila 13 adet yumurta bırakırlar. Aile halinde uzun süre yaşarlar. Göl ve nehir kenarlarında yaşarlar. Ülkemizde avlanması yasak.
ÖLEN EŞLERİNİN YASINI TUTUYORLAR
Angut kuşları tek eşlilik özellikleri ile diğer kuşlardan ayrılıyor. Eşlerden birinin ölmesi halinde, yaşamakta olan eş, ölen eşe sadık kalır ve öteki kuşlarla ilişki kurmaz. Bir anlamda, ölmüş olan eşlerinin ardından yas tutarlar. Angut kuşları, eşlerine oldukça sadıktır. Angut kuşlarında düşünme becerisi olmadığı halde, eşlerine karşı bu denli bağlılık göstermeleri ve sadakatli olmaları en belirgin özellikleri arasındadır.